Gheorghe Turda și Constantin Enceanu sunt doi dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din țara noastră. Cei doi mai au însă și altceva în comun în afară de pasiunea pentru folclor, și anume un scandal care se pare că nu s-a încheiat nici în ziua de astăzi, chiar dacă a început cu mai mult de trei ani în urmă. 

Potrivit lui Gheorghe Turda, disputa cu colegul său de breaslă a început după ce au luat parte la o recepție organizată de un post de televiziune, unde se aflau și Ionuț Dolănescu

și Maria Cârneci. După ce Gheorghe Turda a interpretat o doină, Constantin Enceanu i-ar fi arătat că nu a fost prea impresionat de prestația artistică, ceea ce l-a deranjat peste măsură pe Gheorghe Turda. Drept răspuns, acesta ar fi încercat să arunce un pahar cu apă pe Enceanu.

„Domnului Enceanu nu i-a convenit interpretarea mea, vocea mea belcanto, și a reacționat ‘mahalagește’, din punctul meu de vedere.

El și amicii lui, de fapt, înregistrau tot. M-au provocat. Aveam un pahar cu apă pe jumătate plin și, ca să-l spăl de toate bârfele care i-au ieșit pe gură, de-a lungul anilor, am aruncat cu apă spre el. Dar nu l-am udat, căci paharul mi-a căzut pe masă, apoi s-a rostogolit pe jos. Nu am mai vorbit cu el, de atunci. Este un răzvrătit, un needucat, după părerea mea îi cam lipsesc cei șapte ani de acasă”
,
a povestit Gheorghe Turda, potrivit Viva.ro.

Citește și: Niculina Stoican, după ce a pierdut procesul cu Constantin Enceanu: „Nu te certa cu măgarii”. Mesajul la care fanii nu se așteptau!

De atunci, cei doi folcloriști nu și-au mai vorbit, așa cum a precizat recent Gheorghe Turda.

Nu mai vorbesc de atunci cu el, nu mai avem nicio treabă unul cu celălalt.

Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată. Asta este replica mea”, a mai declarat Gheorghe Turda, pentru sursa citată. 

Chiar dacă este unul de amploare, scandalul dintre Constantin Enceanu și Gheorghe Turda nu este nici pe departe singurul care a zguduit lumea muzicii populare românești în ultimii ani. Anul trecut, Niculina Stoican și Constantin Enceanu au ajuns chiar în fața instanței în urma neînțelegerilor dintre ei.

La acea vreme, interpretul de muzică populară a dat în judecată Ansamblul folcloric „Maria Tănase” din Craiova, care era condus atunci de Niculina Stoican.

După 18 ani petrecuți în cadrul ansamblului, artistul a spus că nu îi sunt recunoscute meritele și că nu a fost promovat de extrem de mult timp. La începutul acestui an, Constantin Enceanu a câștigat lupta iar magistrații au decis că Niculina Stoican trebuie să achite cheltuielile de judecată, aproape 3000 de lei.

În urma procesului, Constantin Enceanu s-a ales cu o mărire salarială și a obținut promovarea mult dorită, după ce a susținut examenele de grad profesional.