Săptămâna a început bine pentru Constantin Enceanu, care a câștigat procesul pe care l-a intentat împotriva Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” cu aproximativ un an în urmă. În acea perioadă, acesta era condus de Niculina Stoican, față de care Enceanu a avut mai multe nemulțumiri.

Ei bine, Tribunalul București i-a dat de curând dreptate interpretului și a decis că Niculina Stoican este bună de plată. Mai exact, solista trebuie să îi plătească colegului său de breaslă cheltuielile de judecată, în valoare de aproape 3000 de lei.

Totuși, artistul nu este atât de încântat de bani pe cât este de satisfacția pe care o primit-o, și asta pentru că a considerat acest proces mai mult unul pentru orgoliu.

„Am câștigat, da. Ansamblul va fi comasat, deci rămân. Mi s-a mărit salariul, cum am cerut, de la 1 noiembrie. Înainte de a se finaliza procesul, au avut loc examenele de grad și am promovat.

Vorbim de examenele de grad profesional. Eu i-am dat în judecată pentru că am fost evaluat cu `bine`.

Citește și: Bianca Drăgușanu și-a dat jos cagula, la nici două săptămâni de la operație! Nu îi vine să creadă cum arată acum: „Încă mai sunt inflamată”

Domnul dirijor și doamna manager (Niculina Stoican, n. red.) mi-au dat doar bine.

Eu am contestat, că am considerat că merit foarte bine. Au făcut o comisie la nivel de ansamblu și care mi-a dat calificativul `foarte bine`. Doar că doamna manager nu a ținut cont de asta. Așa că i-am dat în judecată.

Pe acel calificativ am câștigat. Nu mă dezavantaja cu nimic, nu mă avantaja cu nimic. Dar am făcut-o din orgoliu, pentru orgoliul meu. Dacă mă întrebi, cred că asta era o răfuială.

Dar acum nu mai e nici manager la noi, am și scăpat de stres”, a spus artistul  pentru fanatik.ro.

Ce s-a întâmplat între Constantin Enceanu și Niculina Stoican? Adevăratul motiv de la care au ajuns la proces cei doi interpreți 

Constantin Enceanu și Nicolina Stoican obișnuiau să se înțeleagă foarte bine în trecut. Totul s-a schimbat însă cu un an în urmă, iar Constantin Enceanu a deschis un proces împotriva Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, la conducerea căruia se afla la acea

vreme Niculina Stoican.

Artistul a reacționat la faptul că ar fi fost nedreptățit, pentru că nu fost promovat în funcție, având în vedere notorietatea sa. Se pare că la un moment dat Constantin Enceanu a fost nevoit chiar să susțină un examen pentru a avansa profesional, ocazie cu care ar fi fost tratat umilitor de către Niculina Stoican, care i-ar fi și acordat un calificativ mai mic.

Calificativul cu pricina a fost revizuit de Tribunalul București, care acum i-a dat câștig de cauză lui Constantin Enceanu.

„Anulează Fişa de evaluare a performanţelor profesionale individuale ale reclamantului Enceanu Constantin pentru perioada 01.01.2022-31.12.2022 şi Decizia nr. 27/12.05.2023. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2.975 lei reprezentând cheltuieli de judecată”, se arată în sentința emisă de Tribunalul București.