Guvernul pregătește noi scumpiri. Pachetul de măsuri fiscale urmează să fie gata săptămâna aceasta, iar după să fie și adoptat de executiv. Asta înseamnă că de la anul vom plăti mai mult pentru carburanți, tutun, alcool sau produse cu zahăr. 

  „Statul dă pe o parte și ia pe altă parte, aici mă refer că după vestea că pensiile vor fi majorate, să știți că se anunță și un val de scumpiri.

Concret, din ianuarie, acciza pentru carburanți va crește cu rata inflației, care este în medie de paisprezece la sută, ceea ce se traduce printr-o majorare de treizeci de bani pe litru. Și accizele pentru tutun și pentru băuturi alcoolice vor crește cu zece la sută, iar TVA-ul pentru produsele care conțin zahăr va fi majorat de la nouă la sută la nouăsprezece la sută. Se pregătesc taxe noi și pentru microîntreprinderi.

Citește și: Muncitorii pleacă din țară! Ce le pregătește Guvernul românilor care lucrează în construcții

Concret, o taxă de unu la sută dacă cifra de afaceri este sub 300 de mii de lei. Și băncile vor plăti o taxă suplimentară pe profit, de unu la sut. Totodată, aceste măsuri să știți că fac parte dintr-un amplu pachet fiscal, care potrivit surselor noastre va fi gata săptămâna aceasta.

Va intra în transparență iar după ce va primi toate avizele necesare va ajunge și pe masa Guvernului. De acolo va merge direct la Parlament, pe repede înainte”, a transmis Diana Buzea, reporter Kanal D.