Doi atacatori au oprit mașina în care se aflau lângă o stație de autobuz din Ierusalim și au deschis focul la întâmplare. Atentatul a fost revendicat de Hamas. Rafale de gloanțe au răsunat în orașul sfânt la o oră de vârf, când toată lumea pleca spre serviciu. În imagini se observă cum o mașină albă, în care se aflau două persoane, oprește chiar în dreptul stației de autobuz. Cei doi ies rapid și deschid focul în cei care se aflau acolo.

Puțini au scăpat neatinși de gloanțele teroriștilor. Trei oameni au murit și alți 16 au fost răniți.

Citește și: Armistițiu temporar între Israel și Hamas. Durerea din Fâșie l-a determinat pe Papa Francisc să îndemne la pace

După ce au împrăștiat moartea printre civili, cei doi atacatori au căzut, la rândul lor, sub o ploaie de gloanțe. Un civil înarmat și doi oameni ai legii se aflau acolo și au deschis focul împotriva lor.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă o persoană în civil care traversează cu pistolul în mână și trage într-unul dintre atacatori.

De pe trotuar, doi ofițeri fac același lucru. Numai că îl iau la țintă și pe civilul căruia îi șuieră gloanțele pe lângă el. La un moment dat, omul se pune în genunchi și ridică mâinile, pentru a îi face să înțeleagă pe cei doi ofițeri că este de partea lor.

Israelul și Hamasul au decis să prelungească armistițiul cu o zi

Atacul are loc la câteva ore după ce Israelul și Hamasul au decis să prelungească armistițiul cu o zi. Este a șaptea de când palestinienii din Gaza nu mai aud explozii și avioane de luptă pe cer. Aseară, Hamas a mai eliberat un grup de 14 ostatici.

10 femei și copii și 4 persoane de naționalitate thailandeză. Aproape toți cei eliberați aseară par să aibă o atitudine prietenoasă față de militanții Hamas.

Cei 4 thailandezi chiar îi îmbrățișează pe luptătorii Hamas, după aproape două luni de captivitate. La rândul său, Israelul a eliberat 180 de palestinieni din închisori, majoritatea fiind tineri acuzați că au aruncat cu pietre sau cocktailuri Molotov în trupele tel Avivului.