Au trecut doar câteva zile de când moartea unei tinere mame din Sibiu a înmărmurit o țară întreagă. Decesul femeii care a pierit la doar 32 de ani a readus în discuție subiectul furiei laptelui, așa cum este numită popular angorjarea sânilor. Acesta este un fenomen care se produce în general la câteva zile după naștere și chiar dacă este extrem de dureroasă, în marea majoritate a cazurilor nu pune în pericol viața proaspetei mame.

În acest context, Ilinca Vandici a mărturisit că la scurt timp după naștere s-a confruntat și ea cu acest fenomen. În acea perioadă, vedeta a povestit că s-a confruntat cu dureri greu de imaginat însă, din fericire, acestea au durat doar pentru câteva zile. 

„Durerile pe care le ai și nodulii care se formează la nivelul sânilor, la mine s-a dus și la nivelul axilei, ceva absolut îngrozitor.

Efectiv nu puteam să las mâinile în jos, pe lângă corp și mai grav este că se alterează și posibilitatea de a-ți alăpta copilul. De acolo la mine s-a declanșat și depresia postnatală, pentru că nu mai reușeam să îmi hrănesc copilul. La momentul respectiv, când a debutat această furie a laptelui, nu am știut exact ce să fac. Am sunat la doctor. Mie mi s-a spus din spital că este posibil să se întâmple, să masez sânii ușor și să beau un ceai specific, pentru fluidizarea laptelui și pentru deschiderea circuitelor.

La mine ce a funcționat, însă eu sunt un caz fericit, a durat doar 2 zile și jumătate spre 3, cu dureri groaznice, la mine a funcționat tratament naturist: varză făcută cu bătătorul de șnițele și pusă în sutien. Așa dormeam, așa mâncam, dădeam jos, mă spălam, puneam înapoi și un masaj pe care o asistentă venea acasă și mi-l făcea să îmi decongestioneze sânii”,

a povestit Ilinca Vandici, la „Follow us”. 

Vă reamintim că tânăra mamă din Sibiu a decedat la doar 32 de ani, după ce a început să se confrunte cu furia laptelui. Betina Balteș s-a stins din viață în noaptea de 5 spre 6 aprilie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, acolo unde ajunsese și cu o zi în urmă.

Atunci, tânăra prezenta modificări la nivelul sânilor, însă nu avea alte simptome, așa că i-a fost prescris un medicament și a plecat acasă.

Potrivit informațiilor care au apărut ulterior în spațiul public, aceasta ar fi refuzat să ia tratamentul prescris de medici. Ulterior, Betina a ajuns din nou la spital, de această dată în stare foarte gravă, direct la urgențe. În ciuda eforturilor medicilor, tânăra mamă a decedat câteva ore mai târziu.