Ilinca Vandici este o mămică împlinită, foarte mândră de fiul ei, Zian, cu care se înțelege de minune. Perioada care a început în viața sa imediat după ce și-a adus copilul pe lume nu a fost însă nici pe departe una plăcută. Chiar dacă își iubește foarte mult fiul, sentimentele de nesiguranță, anxietatea și atacurile de panică care au apărut în viața sa în urma nașterii și-au lăsat amprenta asupra vedetei Kanal D.

Cu ani în urmă, în cadrul unui clip video extrem de sincer, Ilinca Vandici a vorbit deschis despre una dintre cele mai dificile perioade ale vieții sale, în care a realizat că se confruntă cu depresia postnatală, o afecțiune cu care se luptă un număr semnificativ de femei.

„În ziua în care ne-am întors de la spital, copilul meu a plâns 8 ore și îmi aduc aminte și acum de asta, pentru că au fost 8 ore ale dracului de grele.

Simțisem înainte atacurile de panică din spital și cred că cel mai tare m-a durut momentul în care am conștientizat că eu ca mamă nu pot să fac nimic pentru copilul meu, ca el să se liniștească. Cred că noaptea aceea a fost noaptea în care am simțit concret cum s-a instalat depresia postnatală.

Îmi era frică, îmi era teamă, eram obosită, pentru că nu dormisem și știm cu toții că oboseala în condiții de stres e cel mai mare dușman al unui om.

Eram stresată, aveam atacuri de panică. Nu puteam să respir, nu reușeam să respir, iar toate astea i le transmiteam copilului meu. Inclusiv acum am rămas cu, hai să le numim traume. Hai să lăsăm măștile și să spunem adevărul pe față! Nu pot să-mi aud copilul că plânge. E în regulă să greșim, e în regulă să nu fim perfecte”, mărturisea cu ceva timp în urmă Ilinca Vandici, în cadrul unui vlog postat pe canalul ei de YouTube.

Chiar dacă au trecut ani buni de când a devenit mamă, Ilinca Vandici are și acum lacrimi în ochi când își amintește clipele prin care a trecut la scurt timp după venirea fiului său pe lume. Prezentatoarea emisiunii „Follow us!” de la Kanal D2 a mărturisit că neputința de a-și ajuta copilul a fost pentru ea un element definitoriu al depresiei postnatale. 

Teo Trandafir: Tu și acum ai rămas cu lacrimile, și au trecut ani.

Ajunge să îți fie frică de copilul tău, indirect, nu?

Ilinca Vandici: Nu de el, de tine. De așteptările pe care le ai de la tine, ca mamă, de lucrurile pe care îți dorești să le faci și într-un final ajungi să vezi că ești incapabilă, iar sentimentul ăsta este dezastruos. Cel puțin pentru mine așa a fost.