Rona Hartner a încetat din viață la vârsta de 50 de ani, pe 23 noiembrie 2023, după o lungă luptă cu boala. Ea a fost condusă pe ultimul drum chiar de pe data de 1 decembrie, de ziua României, iar locul ei de veci se află Cimitirul Bellu Catolic din Capitală. Vestea că celebra artistă s-a stins din viață a provocat multă durere în inimile fanilor și a familiei, însă în special în sufletul fiicei sale, Rita Sumalya Hartner.

Citește și: Situația tulburătoare în care a fost pusă Rita, fiica Ronei Hartner, după moartea artistei. Sora vedetei a dezvăluit tot: „Dacă nu vii la mine, te duc în familie de plasament”

La patru luni de la moartea actriței, justiția din Franța a ajuns la o concluzie în ceea ce privește custodia Ritei Sumalya. Tânăra de 16 ani locuiește în Franța, la Toulon, în casa mamei ei, alături de mătușa și unchiul ei.

Cei doi s-au luptat în tot acest timp în instanță, pentru ca Rita să rămână în grija lor. Rocco Sedano, fostul soț al ei și tatăl Ritei, a încercat să câștige custodia fiicei sale, însă nu a avut succes.

Tânăra de 16 ani nu și-a dorit să rămână alături de tatăl ei, mai ales că nu a fost o figură paternă în viața ei până în acest moment de cumpănă.

Astfel, justiția franceză a decis ca Rita Sumalya Hartner să rămână alături de rudele mamei sale, în care în care a locuit alături de mama ei, relatează Gândul.ro  

În ce condiții își poate vizita Rocco Sedano fiica? 

Rocco Sedano a primit din partea instanței franceze dreptul de a își vizita fiica pentru timp de câteva ore, o dată la două săptămâni, însă doar dacă și Rita își dorește acest lucru.

Familia tinerei de 16 ani s-a luptat în instanță pentru a câștiga custodia, mai ales că se temeau pentru siguranța Ritei, în cazul în care ar fi câștigat tatăl ei. Tot sursa citată mai sus susține că Rocco Sedano ar fi făcut demersuri pentru custodia pentru a primi din partea statului francez un ajutor care li se acordă părinților singuri.

Citește și: Cu cine a ajuns să locuiască Sumalya, fiica Ronei Hartner? Au trecut două luni de la moartea artistei: „În anumite zile plânge, se mai uită pe poze”

De asemenea, gestionarea averii pe care Rona Hartner a lăsat-o în urma ar fi un alt motiv. Apropiații actriței spuneau că dansatorul de origine argentiniană a amenințat-o pe fiica lui că, dacă nu va accepta să stea cu el, va face toate demersurile necesare pentru ca ea să fie dată în plasament. 

Rocco Sedano și Rona Hartner s-au cunoscut în Franța, în anul 2007. Cei doi s-au căsătorit la scurt timp, după care au devenit părinții Ritei Sumalya.

Povestea lor de dragoste s-a sfârșit după mai bine de un an de mariaj, iar fiica celor doi a rămas alături de celebra artistă.