Elevii de clasa a VII-a se pregătesc pentru examenul de capacitate 2024. Iată care este calendarul pentru examenul de Evaluarea Națională 2024! Ce lucruri le sunt interzise candidaților în sala de examen?
Documente necesare pentru dosarul de înscriere
Evaluarea Națională 2024 va avea loc în intervalul 25-28 iunie, conform calendarului oficial publicat în Monitorul Oficial. Proba la Limba română se va desfășura pe 25 iunie, iar proba la Matematică este programată pentru 27 iunie.
Elevii de clasa a VIII-a își vor încheia cursurile pe data de 14 iunie 2024. Înscrierea candidaților la Evaluarea Națională se va face automat de către secretariatele școlilor în perioada 11- 14 iunie 2024.
Citește și: Când termină elevii de clasa a 12-a școala în 2024? Vezi calendarul examenului de Bacalaureat
Primele rezultate vor fi afișate pe data de 3 iulie, iar rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate pe data de 9 iulie 2024.
Înscrierile pentru admiterea la liceu în anul 2024 încep pe data de 11 iulie, iar repartizarea candidaților va avea loc pe 24 iulie.
Calendarul examenului de Evaluare Națională 2024
- 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
- 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
- 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
- 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
- 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
- 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
- 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
- 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
- 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Ce le este interzis elevilor în timpul examenului
Elevii participanți la Evaluarea Națională 2024 sunt obligați să respecte regulile stricte impuse în sălile de examen. Este interzis ca aceștia să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau alte obiecte de acest fel. Candidații au obligația să depoziteze aceste obiecte în sala specială destinată depozitării obiectelor personale, conform metodologiei stabilite.
Candidații care refuză să depoziteze obiectele menționate în sala desemnată de comisie nu vor fi primiți la examen.
De asemenea, candidaților le este interzis să aibă asupra lor în sălile de examen, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau alte asemenea obiecte, sau în băncile din sălile de examen, orice fel de materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Aceste materiale includ manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc.
Citește și: Înscrieri BAC 2024: Ce acte trebuie să conțină dosarele?
De asemenea, este strict interzis să aibă asupra lor în sălile de examen telefoane mobile, căști audio sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care ar putea fi utilizat în rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare cu alte persoane.
Comunicarea între candidați sau cu exteriorul, copierea, transmiterea materialelor care permit copiatul sau schimbul de foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor sunt, de asemenea, interzise.
Încălcarea acestor reguli va fi considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidații implicați vor fi eliminați de la proba respectivă. C andidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu și indiferent de cine le-a introdus în sala de examen.
Sursă: edupedu.ro