Noi detalii cutremurătoare despre crima care a îngrozit întreaga țară. Ana-Maria, o gravidă în vârstă de doar 19 ani, a fost găsită fără suflare pe data de 20 aprilie 2024, după mai bine de opt zile de căutări. Tânăra din Orhei a fost descoperită într-o zonă împădurită, la aproximativ 21 de kilometri de localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești. Ana-Maria a fost văzută pentru ultima dată când lua o mașină la ocazie.

Principalul suspect în această crimă este chiar șoferul, un fost polițist în vârstă de 45 de ani.

Citește și: Dezvăluiri cutremurătoare despre familia principalului suspect în cazul Anei-Maria! Crima pentru care este acuzat fratele acestuia: „M-am rugat să iasă totul la iveală”

Potrivit medicilor legiști, tânăra de doar 19 ani a murit în chinuri groaznice. Pe corpul Anei-Maria au fost depistat mai multe semne de tortură, iar cauza morții a fost o traumă cranio-cerebrale deschisă, după ce ar fi fost lovită de mai multe ori cu

un obiect dur. De asemenea, pe trupul gravidei au fost găsite semne de tentativă de sufocare și urme de tortură, cum ar fi multiple arsuri cu țigara pe mâini, dar și înțepături care ar fi fost provocate de o seringă, relatează Ziarul de Gardă.

Autoritățile din Republica Moldova încearcă acum să refacă filmul crimei, însă principalul suspect nu cooperează. El a negat că ar fi fost cel care a ucis-o pe Ana-Maria și susține că fata s-ar fi dat jos din mașina acestuia, înainte să fie dată dispărută.

Răsturnare de situație în cazul crimei din Orhei! Cum ar fi fost surprinsă Ana-Maria?

Procurorii încearcă să afle ce s-a întâmplat, de fapt, în ziua în care Ana-Maria a fost dată dispărută, mai exact pe 12 aprilie 2024. Inițial, primele informații au arătat că fostul polițist ar fi fost surprins în momentul în care ar fi băgat trupul tinerei de 19 în portbagajul autoturismului, după care a plecat să scape de cadavrul ei.

Citește și: S-a aflat când a fost ucisă, de fapt, gravida din Orhei. Iubitul Anei-Maria a declarat dispariția tinerei mult prea târziu. Ce au descoperit anchetatorii este absolut șocant: "Omorul propriu-zis a avut loc dimineață"

Noi informații cutremurătoare au ieșit la iveală. Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției, a ajuns la cunoștința publicului o altă ipoteză, care ar putea da peste cap ancheta.

Ana-Maria ar fi fost surprinsă în timp ce a ieșit „pe propriile picioare” din casa principalului suspect, până la mașină. Dacă această ipoteză ar fi adevărată, este neclar momentul în care criminalul ar fi ucis-o pe gravida de doar 19 ani și modul în care a scăpat de trupul ei neînsuflețit.

„Ce pot spune cu siguranță e că ieșirea din casa suspectului a fost pe picioarele ei, până la mijlocul de transport.

O mare parte din detaliile anchetei nu le pot oferi pentru că dosarul este în gestiunea Procuraturii, cea care conduce urmărirea penală. Orice informație furnizată ar putea periclita mersul urmăririi penale.

Procesul de documentare nu s-a limitat doar la analiza imaginilor video și a descifrărilor conversațiilor telefonice. În primele zile, căutările au avut loc în municipiul Orhei, ulterior, reieșind din datele pe care le aveam, am trecut în raionul Telenești. Anumite circumstanțe arată că persoana a gândit unele acțiuni și a avut unele intenții, asta ne dă o anumită bănuială rezonabilă. Dar este o bănuială rezonabilă, nu o constatare.

Toate camerele video ridicate sunt cu imagini de noapte, acțiunile ilegale au avut loc în timpul nopții, de aceea calitatea imaginilor nu era cea mai performantă. Au fost verificate toate fântânile, gropile, săpăturile. A fost un volum de lucru enorm”, a declarat Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției, potrivit Unimedia.info.