Laurette a fost una dintre primele asistente TV din țara noastră, fiind foarte îndrăgită de public. În fața oamenilor, bruneta era mereu cu zâmbetul pe buze, afișând o atitudine jucăușă, „un personaj” și „o mască”, așa cum și-a caracterizat Laurette prezența publică din acei ani.

Puțină lume știa însă că vedeta poartă o mare durere în suflet. Frumoasa cu aspect exotic a crescut fără tată. Fosta asistentă TV a povestit în cadrul celei mai recente ediții a emisiunii „În Oglindă”, moderată de Mihai Ghiță, că tatăl ei, originar din Benin, a fost nevoit

să părăsească România în perioada regimului comunist, atunci când și-a încheiat studiile.

Bărbatul a plecat atunci când Laurette era foarte mică, așa că nu are nicio amintire din copilărie cu părintele ei, căruia i-a simțit constant lipsa pe parcursul anilor.

„A fost o iubire nemărginită, părinții mei s-au iubit foarte mult, mama mea a locuit cu tatăl meu aproape șase ani.

Din povestea pe care mama mi-a spus-o știu că tata a mai repetat un an de facultate ca să poată să rămână cu mama. Pe mama o cheamă Cornelia, iar pe tatăl meu îl cheamă Christian. El este din Africa, Benin.

S-a rupt când tatăl meu a fost forțat de regimul comunist să părăsească țara în momentul în care termina studiile. De aceea intenționat a mai repetat un an, ca să poată să o ia pe mama acolo cu el.

Dar din câte știu eu documentele ieșeau foarte greu în perioada aceea, mama nu a putut pleca și acolo s-a rupt povestea lor de dragoste. Din câte știu de la mama, nu am insistat niciodată să o întreb, pentru că a suferit foarte mult în urma acestei povești de dragoste. Și nici pe tata în momentul în care l-am cunoscut nu l-am întrebat de ce m-a părăsit.  Dar din câte știu eu ei s-au iubit foarte mult, ulterior nu s-au mai văzut, nu s-au mai căutat.

Din câte știu de la mama, ne-a părăsit atunci când eu aveam trei luni. Mi-a povestit și m-a durut și pe mine foarte mult. Mi-a povestit că atunci când s-au despărțit, s-au despărțit din camera de studenție, de unde ei au locuit 5-6 ani.  Mama acolo a locuit cu el, l-a susținut pe tot parcursul studiilor și s-au despărțit cu promisiunea că se va întoarce după ea.

Dar nu s-a mai întors niciodată”, a povestit Laurette la emisiunea „În Oglindă”, difuzată la Kanal D2.

Laurette și-a văzut tatăl pentru prima dată în 2010, într-un platou de televiziune. Cum a decurs întâlnirea: „Mi s-a făcut rău, am început să plâng”

După ce tatăl fostei asistente TV a plecat din România, acesta nu s-a mai uitat înapoi. Prin urmare, Laurette nici nu știa cum arată.

Totul s-a schimbat însă în momentul în care un prezentator TV a reușit să îl găsească și să îi pună pe cei doi față în față.

Întâlnirea a fost cu adevărat răvășitoare pentru Laurette, care a fost copleșită de emoții. Chiar dacă nu îl văzuse niciodată până în acea clipă, fosta asistentă TV s-a bucurat că l-a cunoscut, însă și-ar fi dorit ca momentul să aibă loc într-un cadru privat, nu la un post național de televiziune.

„Pe mine tata nu m-a căutat niciodată. Eu nu-l mai văzusem niciodată, nici măcar într-o fotografie, nu știam cum arată el. I-am cerut mamei să îmi arate poze cu el, dar mi-a zis că nu are. Și faptul că s-a întâmplat la televizor a fost pentru că prezentatorul acelei emisiuni și-a dorit să îmi facă o surpriză. Așa a fost să fie, dar mi-aș fi dorit să mă bucur eu cu el de revederea dintre noi, nu toată țara. Nu știu să îți spun(n.red. cum i-a găsit prezentatorul tatăl), pentru că eu nu l-am găsit pe internet, nici telefonic. Și nici el pe mine.

Citește și: Povestea dramatică a Danei Roba, la „În Oglindă”, ediția emisiunii disponibilă astăzi, pe canalul de YouTube theXclusive: „Baticul îl porți doar din dragoste pentru Dumnezeu și atât”

Sincer, am rămas puțin fără cuvinte, m-am gândit și mă uitam dacă ăla este tata. După câteva minute am început să plâng, m-au trecut niște emoții, nu pot să ți le descriu în cuvinte, nu mă așteptam niciodată să-l cunosc pe tata, eu recunosc.(...) Am crezut că este un vis, a venit spre mine și m-a îmbrățișat, atunci mi s-a făcut rău, am început să plâng. Tata m-a îmbărbătat, mi-a zis: „Stai liniștită, totul o să fie bine, sunt aici”. Apoi ne-am așezat și mă uitam la el așa, să văd dacă e real.(...) Au trecut 10 ani și nu l-am mai văzut iarăși. Atunci am plecat la munte, am petrecut câteva zile bune, cu mama, cu soțul mamei, cu fratele meu”, a mai povestit fosta asistentă TV.