Mai multe tinere provenite din familii sărace ar fi fost exploatate în numele „evoluției spirituale”. Procurorii DIICOT au făcut percheziții în mai multe apartamente din București și arată cu degetul spre un yoghin celebru care, ajutat de alți indivizi, ar fi obligat victimele să se ocupe de videochat.

Principalul suspect este cunoscut încă de la alegerile din 2014. Atunci dădea lecții la sediul unui partid despre „flacăra violet”.

Polițiștii vorbesc de opt victime vulnerabile care ar fi fost convinse, sub pretextul „evoluției spirituale” să devină sclavele unei grupări formate din cinci persoane. Din 2012 și până acum indivizii ar fi adunat o sumă uriașă, 1,4 milioane de euro. Banii ar fi provenit, spun procurorii, din videochat.

„Victimele erau ținute sub supravegherea strictă a celor cinci indivizi. Concret, fetele trebuiau să scrie pe o rețea de socializare când încep și când termină activitatea de videochat”,

a transmis Adina Iliescu, reporter Kanal D.

Capul rețelei ar fi un yoghin cu dese apariții în spațiul public. În 2014, de pildă, era prezent la sediul unui partid politic în calitate de consultant. „Conjunctura astrală avea tendința să ducă la un echilibru foarte strâns. Aproape că aș fi putut să pun pariu că procentul real va fi undeva în jur de 50%. Culoarea mov este cea mai înaltă frecvență de culoare”,

spunea la acea vreme individul. 

Acum e arătat cu degetul de procurori pentru că a profitat de pe urma celor opt victime, iar acuzațiile sunt duse și mai departe. În 2019 ar fi violat o femeie, spun anchetatorii. Unii dintre cunoscuți îi iau însă apărarea. Polițiștii și procurorii DIICOT vorbesc de acuzații extrem de grave: trafic de persoane, exploatare sexuală, difuzare de materiale pornografice și viol.