La finalul acestei vacanțe de primăvară se face și bilanțul pe litoral. Cea mai aglomerată destinație în această perioadă, nu doar patronatele din turism își fac calculele acum, ci și agenții antidrog, căci distracția la mare a fost presărată cu substanțe interzis.

„Festivalul de muzică electronică din Mamaia a atras pe lângă turiști străini și traficanți de stupefiante. 3 indivizi au fost arestați pentru că vindeau substanțe de mare risc, de asemenea peste 60 de tineri au fost ridicați și duși la audieri pentru că încercau să intre la festival cu substanțe

interzise pentru consum propriu, după cum au declarat. Aproximativ 450 de polițiști au acționat în județul Constanța. Oamenii legii au dat amenzi în valoare totală de peste 690 de mii de lei. Au fost reținute 145 de permise de conducere și au fost constatate 53 de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Operatorii de la malul mării estimează că aproximativ 80 de mii de turiști s-au cazat pe litoral în minivacanța de 1 mai și Paște.

Anul trecut erau peste 100 de mii doar de 1 mai, așadar vorbim de o scădere însemnată. E drept, vremea a fost nefavorabilă iar un festival important din Costinești a fost reprogramat. Mamaia, Vama Veche și Costinești sunt cele trei destinații care au deschis sezonul estival anul acesta. Dintre acestea, Vama Veche a avut cel mai mare grad de ocupare, de peste 90 la sută.

Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism au transmis că peste 130 de milioane de lei au cheltuit turiștii pe litoralul românesc. Vorbim de cazare, mâncare și atracții turistice”, a relatat Raluca Sevastru, corespondent Kanal D.