Mulți turiști care au petrecut în mijlocul naturii au lăsat dezastru în urma lor. Pajiștea și pârâul de pe Valea Cerbului din Bușteni au devenit ghena de gunoi a unor petrecăreți care și-au abandonat deșeurile la marginea pădurii. Deși în zonă este interzisă camparea, mulți au încălcat legea și au scăpat neamendați. În loc să se bucure de susurul apei, turiștii care ajung pe Valea Cerbului se lovesc de gunoaiele abandonate peste tot.
În minivacanța de Paște unii români au mers la iarbă verde și au încins grătarele. În urma lor au lăsat o mizerie de nedescris.
„În această lădiță găsim multe sticle, bidoane de plastic, doze, un borcan, aici iar niște cutiuțe de suc, ambalaje de plastic, șervețele multe”, „E strigător la cer! Proastă creștere, ce pot să zic. Cei șapte ani de acasă...”,
De câțiva ani în picnicul și camparea pe Valea Cerbului au fost interzise, dar chiar și așa unii turiști aleg să încalce regulile și încing grătarele pe iarbă. Ca să nu fie prinși, mulți se descotorosesc de cărbuni chiar în albia pârâului, însă de departe cea mai deranjantă imagine este cea a gunoaielor aruncate la întâmplare: „Nu e ceva normal, la locul lui, dar ăștia sunt românii noștri. E trist, dar e adevărat”, „Nu este zonă de campare, dar nu sunt controale pe aici? Trebuie să fie controale”, „Deranj maxim. Dai cu ochiul la fiecare pas de sticle, PET-uri, pungi ș.a.m.d.”
Amenzile pot fi date doar dacă turiștii sunt prinși în fapt. Deși jandarmii montani din Bușteni patrulează frecvent zona, nu îi găsesc mereu și pe cei certați cu legea: „În situația în care sunt încălcate regulile stabilite prin actul normativ menționat, legiuitorul a prevăzut o serie de sancțiuni contravenționale a căror valoare este cuprinsă între o sută și 50 de mii de lei.”
Cele mai recente statistici publicate la nivel european arată că un român produce o cantitate de 116 kilograme de deșeuri anual, iar mai puțin de jumătate dintre ele sunt și reciclate. De altfel, țara noastră ocupă penultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul reciclare.