Marian Drăgulescu este de departe unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți sportivi de performanță din țara noastră. În cariera sa, campionul a obținut peste 700 de medalii, un număr cu adevărat impresionant.

Campionul a fost prezent în cea mai recentă ediție din „Invitatul de 12”, emisiune moderată de Cosmin Cernat, difuzată în fiecare duminică, de la ora 12:00, simultan la Kanal D2 și Radio Impuls.

Marian Drăgulescu, despre cele mai dificile momente din carieră: „M-am și retras din activitate pentru o perioadă de 3 ani”

O carieră atât de longevivă precum a lui Marian Drăgulescu era de așteptat să aducă și anumite momente neplăcute pentru campion. Dintre acestea, cele pe care gimnastul nu le va uita niciodată sunt accidentările din anii 2001 și 2007. Totuși, ceea ce l-a făcut pe Marian Drăgulescu să se retragă pentru o perioadă din gimnastică a fost dezamăgirea din anul 2012, atunci când nu a putut să ia

parte la Jocurile Olimpice. 

„Am avut câteva accidente, 2 cred că mai importante, mai grave și au avut legătură cu aterizarea în cap. La gimnastică nu e ca la sărituri în apă, deci e foarte important să aterizezi în picioare. În 2001 și 2007 au fost momente grele. A mai fost un moment greu când, în 2012, nu am putut să particip la Jocurile Olimpice, deși ajutasem echipa să se califice, a fost un moment foarte ciudat.

Atunci m-am și retras din activitate pentru o perioadă de 3 ani. Cam atât mi-a luat să mă împac cu ideea că a fost o situație. M-a afectat, nici nu voiam să mai aud de gimnastică.

Citește și: Alexandra Stan a dezvăluit secretele industriei muzicale la "Invitatul de 12", emisiunea de la Radio Impuls si Kanal D2: „Muzica a devenit un produs consumabil și datorită platformelor"

Am trecut peste, mi-a revenit dorul de gimnastică, am început să iubesc acest sport, de la 7 ani m-am îndrăgostit de acest sport. Chiar dacă m-am mai retras eu de 2, 3 ori din activitate, am revenit la dragostea pentru gimnastică și pentru sport(...) A fost un moment în care am considerat că mi s-a făcut o nedreptate. Am avut niște probleme la inimă, am făcut acea intervenție chirurgicală și nu mi-au dat avizul(n.red.

de la Institutul de Medicină Sportivă). Decizia a atârnat tot la Federație.(...) Dacă Institutul m-a trimis la specialist, care a zis o lună de recuperare, Institutul a zis trei luni.(...) Federația ar fi putut să dea acceptul fără niciun fel de risc.(...) Eu făceam deja tot ce făceam în concurs la antrenamente. Adică la antrenamente îmi dai voie să fac, doar la concurs nu îmi dai voie”, a povestit Marian Drăgulescu, la „ Invitatul de 12”

Atunci când vine vorba de regretele sale pe plan sportiv, Marian Drăgulescu alege să nu se gândească prea mult la acestea și să se concentreze pe reușitele sale, pentru care este recunoscător. 

„Bineînțeles că tot timpul există chestia aia. Da(n.red. regretă că nu a obținut aurul olimpic), dar nu poate să fie regretul mai mare decât recunoștință, pentru că dacă le pun în balanță, ce-am primit și ce-am reușit să adun în cariera mea...(...) Mulți mă mai întreabă, când un viitor Drăgulescu. Eu nu știu dacă se va mai naște cineva, să facă gimnastică atât timp, iar în momentul de față și nivelul gimnasticii a crescut foarte mult și nu cred că va ma face cineva așa ceva până la 41 de ani”, a mai spus îndrăgitul gimnast.