Buna Vestire este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox. Este prăznuită în fiecare an la data de 25 martie, zi care în 2024 cade într-o luni. În acest an, Buna Vestire pică în timpul Postului Paștelui, însă credincioșii trebuie să știe că Biserica Ortodoxă a rânduit dezlegare la pește. Buna Vestire mai este cunoscută în popor sub denumirea de Ziua Cucului. Sărbătoarea a ajuns să fie cunoscută și după acest nume pentru că, în tradiția populară, cucul este considerat vestitorul celor mai importante lucruri din viața omului. 

Mesajele de Buna Vestire 2024. Urări pentru începutul de primăvară 

Dumnezeu să vă dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă și un răspuns la fiecare întrebare!

De Buna Vestire, lasă lumina să intre în casa sufletului tău și te vei simți cu adevărat împlinit.

Sfânta zi a Bunei Vestiri să vă aducă în viață, pace și liniște, iubire și sănătate, lumină și bucurii, credință și speranță, înțelegere și armonie, iar Maica Domnului să vă apere de toate relele știute și neștiute.

Sărbătoare a primăverii, a bucuriei, Buna-Vestire ne aduce vestea cea bună: că Dumnezeu S-a milostivit de om şi L-a trimis pe Însuși Fiul Său să Se întrupeze dintr-o Fecioară, pentru a scoate omenirea din robia păcatului.

Citește și: Mesaje de Lăsatul Secului pentru Postul Paștelui 2024! Iată ce urări le poți trimite celor dragi

Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniștea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecăruia. Buna Vestire să vă aducă tot ce vă doriți!

De Buna Vestire redescoperă sentimentele sincere ce ți se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin și la fel de iubitor și plin de căldură cum numai tu știi să fii!

Maica Domnului să vă apere de toate relele știute și neștiute.

O zi de Buna Vestire binecuvântată, sub ocrotirea Maicii Domnului!

Sfânta zi a Bunei vestiri să va aducă iubire și sănătate, credință și speranță, înțelegere și armonie.

De Buna Vestire, Maica Domnului să vă apere de toate relele și să vă protejeze viața de păcate!

Rugăciunea pe care e bine să o rostești de Buna Vestire

Doamne, Dumnezeule, Atotțiitorul, Cel Care ai binevoit ca Fiul Tău Cel Unul-Născut să Se întrupeze dintr-o femeie neispitită de nuntă și să Se facă om pentru a noastră mântuire, Cel Care ai trimis totodată şi pe Gavriil, Arhanghelul Tău, spre a binevesti zămislirea Ta cea fără de sămânţă Sfintei Fecioare Maria, mai înainte de veci rânduită drept locaş al acestei Taine înfricoşătoare, dinainte-cunoscută Ţie şi Cuvântului Celui dimpreună-veşnic cu Tine; Tu însuţi, pentru rugaciunile ei si ale

tuturor Sfinţilor Tăi, binevesteşte sufletelor noastre prin Harul Tău iertarea păcatelor şi bucuria cea de neînstrăinat; binecuvântează poporul Tău cu pace; dă-ne să cunoaştem calea pe care, păşind, vom plăcea bunătăţii Tale, şi ne călăuzeşte spre a Ta Împărăţie cerească.

Cu îndurările Hristosului Tău, cu Care eşti binecuvântat, împreună cu Preasfântul şi Bunul şi de-Viaţă-tacătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Sursa: crestinortodox.ro