Mii de fani și-au luat rămas bun de la cântăreața Sinead OʼConnor, care a fost condusă pe ultimul drum marți, 8 august 2023. Familia i-a invitat pe admiratorii artistei să îi aducă un ultim omagiu, chiar pe străzile orașului natal. Pe hiturile lui Bob Marley și în ropotă de aplauze, așa a fost transportat trupul neînsuflețit al celebrei Sinead OʼConnor. Peste 5.000 de fanii s-au strâns pe străzile din Bray, pentru a-i aduce un ultim omagiu iubitei artistei.

Și nu puțini au fost pe cei care au vărsat lacrimi pe versurile melodiei sale, „Nothing Compares 2 U”.

Citește și: Ultimele imagini cu Sinead O'Connor înainte să se stingă din viață! Le-a transmis un mesaj important fanilor

Cortegiul funerar s-a plimbat pe malul mării, la 20 de kilometri de locul în care artista a trăit mai bine de 15 ani, apoi a oprit pentru câteva momente chiar în fața casei cântăreței.

Sinead a fost găsită fără suflare pe 26 iulie în casa sa din Londra, acolo unde se mutase de puțin timp, în încercarea de a scăpa din ghearele depresiei. Agresată de propria mamă, despre care spune că se bucura că a murit, și cu o copilărie infernală Sinead urma să fie complet zdruncinată de vestea sinuciderii fiului ei în vârstă de 17 ani.

Ce le-a spus Sinead OʼConnor copiilor ei înainte să moară: „Sunați-mi contabilul” 

În urma pierderii cumplite, artista a recunoscut că se străduiește să rămână în viață doar pentru familie și prieteni. În ciuda încercărilor repetate de a pune capăt suferințelor, moartea lui OʼConnor nu este tratată ca fiind suspectă de autorități, însă conform medicilor legiști, rezultatele examinării post mortem ar putea dura câteva săptămâni. Artista a lăsat în urmă trei copii: Jake Reyolds (34 de ani), Roisin Waters (27 de ani) și Yeshua Bonadio (16 ani), pe care i-a sfătuit din timp ce ar trebui să facă în cazul în care ea încetează din viață: să sune

întâi contabilul și apoi salvarea.

„Vedeți voi, când artiștii sunt morți sunt mai valoroși decât atunci când sunt în viață. Este dezgustător ceva casele de discuri. Dacă mama voastră moare mâine, înainte de a suna la 112, sunați-mi contabilul pentru a se asigura că acestea nu vor începe să îmi lanseze piesele și să nu vă spună unde sunt banii”, le-a spus cântăreața copiilor ei, potrivit Revista People.

Cântăreața a scos în total zece albume, iar averea ei se ridică la 1,5 milioane de dolari. În semn de omagiu, pe vârful unui deal de coastă pe care scria Irlanda au fost adăugate o inimă și numele cântăreței.