Așa numitul pastor din județul Arad, acuzat că și-a supus copiii la abuzuri groaznice vreme de 15 ani, își înființase propria biserică în casa groazei. Pretindea că e capabil de minuni și căuta credincioși în bisericile din zonă, dar și prin intermediul predicilor online. La fel de grav, comunitatea a închis ochii la drama celor 10 copii, care nu aveau voie să meargă la școală.

Individul de 48 de ani se considera pastor neoprotestant.

De fapt, își formase propria biserică în locuința groazei din județul Arad. Acolo, trei dintre fiicele sale ar fi fost abuzate din 2007 până în 2023, spun procurorii.

„Era de multe ori invitat la anumite biserici și se vedea mare pastor”, spune un localnic. 

Apar noi detalii despre pastorul închipuit din județul Arad! Individul poza într-un adevărat sfânt, în timp ce își tortura copiii 

Avea zece copii, dar aceștia nu aveau voie să meargă la școală. Una dintre fetele abuzate a povestit că a avut o întrerupere de sarcină la 14 ani. Alta ar fi încercat să își pună capăt zilelor. Victimele erau bătute și amenințate, mai spun anchetatorii. Chiar și așa, comunitatea a închis ochii.

„Orice abuz asupra unui copil, mai ales dacă vorbim de un abuz sexual, se vede în comportamentul copilului.

Este imposibil să nu îți dai seama după comportamentul unui copil că acesta suferă de un abuz”, explică psihologul Elena Stambuli. 

„El pretindea și a spus că el e și Dumnezeu. Mai de mult așa spunea, că vindeca oameni și că îi făcea să primească Duhul Sfânt”, mai spun cunoscuții individului.

Ar fi încercat să se înscrie și în alte biserici protestante, dar a fost refuzat.

„Există un curent de dizidență, oamenii caută. S-au refugiat dintr-un anume cult, în care nu le place doctrina adevărată, pusă pe temelia Evanghelei, și atunci ei vor să-și facă o biserică a lor”, cred localnicii.

Individul e arestat preventiv pentru 30 de zile și până acum nu a contestat decizia magistraților.

„Un om sănătos la cap, fără niciun fel de tulburare, nu își poate supune copiii la nicio formă de abuz.

Nu ai cum să-ți iubești copiii făcându-le rău. Au nevoie de ajutor specializat, de psiholog, de ședințe multe de dezvoltare personală și de psihoterapie ca să poată gestiona ceea ce s-a întâmplat”, mai spune specialiștii.  

În caz de urgență apelați numărul TelVerde: 0800 500 333, destinat victimelor violenței domestice.