Un adolescent de doar 13 ani și-a pierdut viața după ce un antrenament de fotbal. Ar fi consumat trei băuturi energizante într-o singură zi, iar seara a intrat in stop cardio-respirator. Deși au făcut eforturi supraomenești, medicii nu i-au mai putut salva viața. Tragedia vine la doar câteva zile de când a fost adoptat proiectul de lege care interzice vânzarea de energizante către minori. 

Citește și: Ianis a murit din senin, la doar 17 ani! Mama adolescentului spune că băuturile energizante i-au ucis fiul: „Sunt părinți care nu conștientizează pericolul. Mi-aș dori să nu vină la cimitir, cum vin eu”

Tragedia a avut loc pe terenul de fotbal din comuna Maieru. Băiatul de 13 ani a participat la un antrenament de fotbal alături de colegii săi. După au terminat, antrenorul a plecat acasă și i-a lăsat pe copii pe teren. Câteva minute mai târziu, adolescentul a început să se simtă rău și a picat ca secerat. 

„Am ținut un antrenament normal! Nu a dat niciodată semne de oboseala.

Am oprit la 15-20 de minute pentru pauza de hidratare. După vreo 10 minute i s-a făcut rău. A spus să o sune pe maică-sa, după aia să sune la ambulanță. Apoi a intrat în stop"
, a declarat antrenorul.

Ce spun colegii fotbalistului de 13 ani: „Am crezut că face o glumă, apoi a picat jos” 

Prietenii copilului spun că acesta ar fi consumat trei băuturi energizante înainte de antrenament și nu s-ar fi hrănit corespunzător.

La fața locului au fost chemați de urgență medicii. Au încercat să îl resusciteze, însă din păcate inima copilului a cedat.  

„A spus să sunăm la ambulanță, am crezut că face o glumă, apoi a picat jos. Ne-am speriat. Mai mulți colegi spun că a băut energizant. Atunci când s-a întâmplat a băut trei", a spus un coleg.

Băiatul nu era cunoscut cu boli cronice, iar la școală nu lipsea niciodată de la orele de sport.

A primit adeverința medicală că este apt pentru activități sportive și iubea fotbalul. De câteva luni participa des la antrenamentele din comuna.

„A fost un băiat excepțional! Un bun sportiv. Îi plăcea fotbalul. Sunt profesoara și diriginta lui. Nu stiu, suntem încă în stare de șoc toată clasa. Nu ne vine să credem! Era cel mai bun", a declarat diriginta copilului.

Întreaga comunitate este șocată de cele întâmplate.

Joi, 23 februarie, colegii și prietenii au organizat un moment special la școală pentru a-i aduce un ultim omagiu.Tragedia vine la doar câteva zile de când a fost adoptat proiectul de lege care interzice vânzarea de energizante către minori. În cauză a fost dispusă și necropsia, pentru a se stabili cauza exactă a decesului.