În schimb, putem păstra pe masă pește și struguri pentru a avea un 2025 plin de succes și belșug, iar, desigur, să punem un ban în buzunar pentru un noroc suplimentar! Cine dorește să înceapă anul 2025 cu noroc, nu uită de tradițiile superstițioase din noaptea de Revelion!

„O să mănânc struguri! Deşi nu a mers niciodată, dar îmi place să mănânc struguri de Revelion!", spune un român.

"Cea cu strugurii! Cu 12 boabe de struguri. Este doar ca tradiţie şi să fie un motiv în plus de bucurie!", adaugă altcineva.

Citește și: VIDEO Scene ca în Vestul Sălbatic la Ploiești! Un tânăr de 24 de ani a fost atacat cu bâte și topoare: „Am ajuns să-ți fie frică să traversezi strada”

Fiecare dorință pentru luna care urmează merită o boabă de strugure sub masă, în noaptea de Anul Nou! Este o superstiție pe care o păstrăm cu siguranță, iar ultima

boabă ar trebui să fie legată de prosperitatea anului ce vine. În plus, pentru a atrage norocul, nu ar trebui să uităm de un pahar de șampanie pe care să-l ciocnim!

Motivul pentru care nu trebuie să purtăm roșu de Revelion

Totuși, înainte de a mânca struguri, să nu uităm să gustăm pește, ca prim aliment în 2025, pentru a începe anul cu noroc.

O altă tradiție spune că ar trebui să purtăm roșu de Revelion pentru a aduce prosperitate și noroc. Totuși, experții avertizează că, în acest an, astrele nu vor fi favorabile dacă alegem această culoare.

„Culoarea roşie acum, când este Marte retrograd, pe 31, nu este atât de recomandată, pentru că va amplifica această energie marţiană. O energie care aduce multă îndrăzneală. Ar trebui să purtăm în centrul caselor noastre culoarea alb, gri sau auriu, arginitiu pentru că va diminua o energie destul de negativă din centru, care tot anul va fi acolo

amplasată, în centrul caselor noastre, unde este şi centrul familiei", a declarat Nicoleta Ghiriş, astrolog.

La sfârșit de an, un obicei la modă este realizarea listei de rezoluții. Unii încă preferă să le noteze pe hârtie, în timp ce alții își fac colaje cu imagini care reflectă viziunea lor despre cum își doresc să fie noul an.

Citește și: Ea este Ramona, asistenta care și-a pierdut viața în ultima zi din an! Femeia de 42 de ani a murit subit la volanul mașinii

„Un ritual pe care l-am împrumutat mai degrabă dintr-o zonă religioasă, încă de la babilonieni, mai târziu la romani. Deşi în mod tradiţional spunem că ele reprezintă un exerciţiu individualist, egocentric, cădem în noi şi ne gândim ce putem să facem, el reprezintă şi un ritual colectiv, în sensul în care cu toţii ne gândim în această perioadă reprezintă o formă de apartenenţă la grup", s pune

Antonio Amuza, sociolog.