În arest la domiciliu, Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a fost adus de procurori din nou la locul tragediei. Anchetatorii încearcă în continuare să afle ce a provocat dezastrul de la pensiune și au verificat dacă panourile fotovoltaice montate de Dinicu au sau nu legătură cu incendiul. De la prima oră, procurorii, alături de experți au revenit la Tohani în locul unde în urmă cu două luni au pierit opt oameni în incendiul de la Ferma Dacilor.

Sursa focului din noaptea de 26 decembrie este încă un mister pentru anchetatori.

Citește și: Patronul de la Ferma Dacilor merge acasă! Cornel Dinicu se află de acum în arest la domiciliu

Procurorii au vrut să verifice de această dată panourile fotovoltaice montate la pensiune, deși în acte ar fi fost menționate doar 23 de astfel de panouri, patronul ar fi montat 150.

La cercetări a fost solicitată și prezența lui Cornel Dinicu, aflat în arest la domiciliu. Patronul pensiunii susține în continuare că tot infernul ar fi fost provocat de o mână criminală. A plecat supărat de la locul tragediei, pe motiv că nu ar fi fost ridicate probe vitale pentru dosar.

„Experții au ridicat probe, experții știau mai bine ca mine ce trebuie ridicat”, a declarat Cornel Dinicu.

Anchetatorii iau în calcul o altă variantă. Incendiul ar fi putut porni de la un televizor! 

Una dintre variantele luate în calcul de anchetatori este că incendiul ar fi pornit de la un televizor care s-a supraîncălzit. Experții care au participat la cercetări nu au reușit până acum să demonstreze teoria.

„Am identificat o carcasă, dar se pare că el nu este cea din care s-ar fi aflat pe terasa respectivă.

Cealaltă încă nu este găsită. Arată dacă pentru acel model a existat defecțiuni de fabricație, defecțiuni de produs, ceea ce pot să ne spună producător. În cazul de față, noi neavând modelul, neavând nicio serie, nu putem să verificăm acest lucru”, a declarat George Sorescu, expert prevenire și stingere incendii. Între timp, Cornel Dinicu este cercetat în arest la domiciliu, iar administratorii de la Ferma Dacilor sub control judiciar.