La mai bine de o lună de la incendiul de la Ferma Dacilor, anchetatorii au refăcut filmul tragediei. Cornel Dinicu a fost scos din arest și dus la fața locului ca să le arate criminaliștilor cum a încercat să-i salveze pe cei captivi în pensiunea cuprinsă de flăcări. În timpul reconstituirii, patronul a găsit printre ruine un obiect al fiului său, mort și el în incendiu. La acțiune au participat și câțiva experți angajați chiar de el.

Cu lacrimi în ochi, Cornel Dinicu a strâns la piept patina fiului său minute în șir. Patronul de la Ferma Dacilor a găsit gheata printre ruinele pensiunii și cu greu a reușit să se adune ca să continue reconstituirea. Afaceristul a fost scos din arest și dus la fața locului pentru prima oară de când a avut loc tragedia.

Flancat în permanență de polițiști, Dinicu s-a plimbat printre ruine vreme de cinci ore, timp în care a dat explicații anchetatorilor.

În tot acest timp, oamenii legii au făcut fotografii și măsurători: „A indicat la modul concret cele susținute în declarația dată anterior. În același timp au fost invitați experții pentru a identifica alte elemente, mijloace materiale de probe.”

Citește și: Val de arestări după tragedia de la Ferma Dacilor. Patronul complexului, „spovedanie publică” înainte de a fi reținut: „E durerea unui tată care își îngroapă fiul”

De asemenea, anchetatorii au pornit un generator pentru a vedea dacă pompele de presiune care alimentau hidranții au funcționat în dimineața în care au murit 8 oameni. Inclusiv panoul electric a fost analizat, iar experții vor să stabilească exact cum era racordată pensiunea la rețeaua electrică.

Surse din anchetă spun că Dinicu ar fi povestit cum a încercat să îi salveze pe turiștii cazați.

În prezent, 3 expertize sunt făcute de specialiști. Explicații au dat marți și cei doi administratori în acte ai firmei, care au fost duși la Ferma Dacilor alături de Cornel Dinicu. Patronul a fost arestat preventiv, iar judecătorii au decis să prelungească această măsură. Administratorii vor rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile.