După săptămâni întregi de așteptare, Ministerul Finanțelor a publicat documentul care stabilește noi taxe. Măsurile fiscale vor fi adoptate de Guvern, apoi vor ajunge în Parlament, prin asumarea răspunderii. Dacă noi vom scoate mai mult din buzunare pentru TVA, alcool sau țigări, nici băncile nu scapă, vor avea o taxă suplimentară pe profit. 

Noul pachet de măsuri fiscale va ajunge pe masa Guvernului

„Pachetul de măsuri fiscale a fost așteptat săptămâni întregi, iar până acum au fost vehiculate doar pe surse anumite modificări. De data aceasta avem și un document oficial de la Ministerul Finanțelor, un document de peste optzeci de pagini, cu modificări și taxe noi. Băncile au fost luate în vizor de către autorități pentru că se va aplica o taxă de unu la sută pe cifra de afaceri, separată de impozitul de șaisprezece la sută pe profit.

De asemenea, va crește acciza pentru tutun, mai exact cu 2,5 procente, ceea ce înseamnă că vom vedea o creștere între cincizeci de bani și un leu pentru un pachet de țigări.

Și accizele pentru băuturile alcoolice vor crește iar, de asemenea, TVA-ul pentru produsele care conțin zahăr va fi majorat de la nouă la sută la nouăsprezece la sută. Coaliția a mai decis și o taxă de 0,3 la sută pentru imobilele mai scumpe de 500 de mii de euro dar și pentru mașinile care costă peste 75

de mii de euro. Practic această taxă se va aplica pe diferența dintre cele două praguri și valoarea reală.

Citește și: Discuții decisive despre măsurile de austeritate! Marcel Ciolacu: „Nu e nicio austeritate. Vor crește salariile”

Acest pachet fiscal urmează să ajungă pe masa Guvernului, să fie adoptat, iar ulterior să fie trimis în Parlament, unde guvernanții au spus că își vor asuma răspunderea”,

a transmis Diana Buzea, reporter Kanal D.