Măsurile luate de premierul Marcel Ciolacu, menite să ajute populația, sunt ținta ironiilor pentru adversarii politici. Mâini necunoscute au lipit stickere cu diferite mesaje ironice și cu fața prim-ministrului. Cine este autorul nu se știe, doar se fac presupuneri.

O întreagă colecție de stickere cu mesaje ironice și cu chipul premierului Marcel Ciolacu au împânzit supermarket-urile și benzinăriile. „Nu vă uităm săracilor”, „Eu am făcut asta” sau „Mai mult nu se poate”,

stă scris pe autocolantele care ironizează măsurile luate de prim-ministru pentru stoparea creșterii prețurilor.

Nimeni nu știe cine este autorul, dar întrebat despre această campanie îndreptată împotriva sa, premierul nu a avut rezerve. „Asta înseamnă democrație. Eram frumos?”, a spus premierul.

Membrii Coaliției de Guvernare caută vinovați, însă parlamentarii AUR jură că nu știu nimic despre stickere

În Parlament se caută acum autorii acestor stickere. „Din câte înțeleg este o campanie AUR. Ca de obicei, un partid de opoziție se urcă pe un subiect fără să propună soluții. Cred că mai importante sunt soluțiile pentru cetățenii români decât astfel de campanii. Sunt într-adevăr probleme, dar știu că premierul Marcel Ciolacu are o atenție deosebită pentru prețuri”, a declarat Marius Budăi, deputat PSD.

În schimb, cei de la AUR se jură că nu au de a face cu aceste autocolante. „Probabil că sunt puse pentru a transmite un mesaj, habar n-am ce să vă. Eu nu le-am văzut, e prima dată când le văd. Da, n-ar trebui să uităm românii, doar că mesajul nu știu dacă este tocmai potrivit”, a spus Gianina Șerban, deputat AUR.

Citește și: Parlamentarii vor să mănânce cât mai mult, cu cât mai puțini bani. Aleșii au găsit soluția care să nu le subțieze portofelul

„Nu cunosc despre ce e vorba. Probabil că e o acțiune civică, nu știu despre ce... O să intru(n.red. în supermarket). Eu în general mă aprovizionez de la piețe, mai ales acum, toamna”, a declarat și Dumitru Flucuș, deputat AUR.

Imparțialii din Parlament, UDMR-iștii, au găsit explicația fenomenului. „Face parte din jocul politic, am mai văzut și în alte țări, se practică. Am mai văzut. Deci în România nu prea am văzut, dar să știți că în străinătate am văzut. Când erau contestate anumite măsuri recurgeau și la asemenea practici. Ținem pasul și noi”, a explicat Csoma Botond, liderul deputaților UDMR.

Partenerii de guvernare cer însă o investigație serioasă.

„Avem poliție, avem proprietari de magazine, cu siguranță ar trebui să știe cine sunt cei care fac lucrurile astea. La câte mizerii au fost până acum, vă mai miră încă una în plus?”, spune Claudiu Roman, deputat PNL.

Probabil că astfel de situații vor mai apărea, având în vedere că ne aflăm în an preelectoral.