Cireșele de 249 de lei kilogramul se vând ca pâinea caldă. Nu, nu e o glumă! O antreprenoare din Iași care și-a deschis un aprozar aproape de centrul orașului a vândut zeci de cutii cu prețioasele fructe. Își face reclamă pe rețelele de socializare și nu duce lipsă de clienți, iar furnizorul care importă marfa din Spania a epuizat stocurile și mai face livrări în România abia săptămâna viitoare. 

Citește și: Urzicile au devenit un lux! Sunt mai scumpe decât carnea de porc! Prețul incredibil pe care trebuie să îl achite românii pentru un kilogram

Clipurile în care sunt prezentate cireșele mari și cărnoase strâng sute de mii de vizualizări, iar clienții achită fără probleme suma piperată.

„Ne-au cerut, sunt oameni care ne-au cerut, nu aduceți cireșe? Și bineînțeles că le-am îndeplinit dorința. Săptămânal,

vindem în jur de 25-30 de kilograme de cireșe. Se vând într-o cantitate destul de mărișoară pentru extrasezon. Sunt foarte mulți oameni care vin și ne întreabă dacă mai avem cireșe, stocurile sunt epuizate în România”,
a declarat antreprenoarea Ramona Agrici. 

Cât costă o singură cireașă? 

În medie, un client cumpără cam 700 de grame de cireșe, însă fiecare poate lua ce cantitate dorește.

Se vând și la suta de grame cu 25 de lei, iar dacă vă întrebați cam cât ar costa o singură cireașă, prețul este de 5-6 lei, adică peste un euro. Mulți dintre români sunt reticenți și nu ar scoate atâția bani pentru câteva sute de grame de cireșe. Pe de altă parte, sunt și clienți care vor să își facă pofta din când în când. Cireșele sunt aduse din Spania și vor reveni pe stoc săptămâna viitoare.