Dintre toate trufandalele acestei perioade, urzicile îi ustură cel mai tare la buzunare pe pofticioși. În magazine, un kilogram este aproape 40 de lei. În piețe se vând și la grămezi de 60 de grame. Am încercat să gătim o astfel de porție și n-am reușit să umplem nici măcar o ceșcuță de cafea.

În supermarket urzicile se vând la pungă. Are 500 de grame o astfel de pungă și costă 19 lei.

Adică aproape 4 euro pentru o jumătate de kilogram. Chiar și carnea de porc sau cea de pui este mai ieftină.

„Banul vorbește ziua de azi. Noi voință sau poftă avem, dar dacă banul e puțin?! Mai bine iau un kilogram de carne, fac un grăterel. Că omul trebuie să mănânce ca să fie cât de cât și consistent, că astea până la urmă sunt crudități”,

spun românii.

Prețul enorm al urzicilor i-a speriat pe cei care ar fi vrut să cumpere: „Mai bine renunț”

Și Dan Negru a rămas surprins de urzicile de lux descoperite într-un magazin.

„Când le curăț, îmi trebuie un metru cub de apă să le curăț și eu să dau și pe urzici mult, mai plătesc și apa, mai bine renunț”,

mai spun oamenii.

În piețe, urzicile sunt și mai scumpe.

„În piețe, urzicile se vând doar la grămăjoară. Am cumpărat și eu una, am plătit pentru ea 5 lei și are 60 de grame. Asta înseamnă că pentru 600 de grame de urzici, de exemplu, vom plăti 50 de lei”, spune Delia Săndulachi, corespondent Kanal D.  

Adică un euro pentru o mână de urzici. Ne-am întrebat dacă sunt suficiente pentru o porție.

Din păcate, după ce sunt gătite se cam pierd în farfurie. Am fiert urzicile. Nu ar avea rost să le pun într-o farfurie, sunt foarte puține, așa că am să le pun într-o ceașcă de cafea. Cam atâtea au mai rămas. 

Vânzătoarea din piață are și o explicație: „La cât umblăm după ele, e greu. Nu este vânzare, nu cumpără lumea. Nu sunt bani.”

Teoretic, prețurile ar trebui să mai scadă după ce în piețe și magazine vor apărea mai multe urzici.