Inventivitatea infractorilor nu are limite când vine vorba să înșele și să facă rost de sume mari de bani. La Iași, o femeie trăiește acum un coșmar după ce s-a încrezut cu inima și cu banii ei într-un individ care a lăsat-o fără 15 mii de euro, ba chiar și cu un împrumut bancar.

Înșelăciunea căreia i-a căzut victimă femeia din Iași este cunoscută sub denumirea de „metoda generalului”.

Impostorii pretind a fi soldați americani și postează pe conturile de socializare fotografii menite să câștige inimile femeilor singure. După ce își aleg o victimă, susțin că nu pot comunica cu ea decât prin mesaje.

La fel s-a întâmplat și de această dată, când cel care își spune Roni pe o aplicație de dating susținea că lucrează în Siria, la o bază militară, unde regulamentul strict nu-i permitea să telefoneze sau să vorbească prin video call.

„Domnului respectiv i-a trimis, sub formă de cadou, mai multe sume de bani. Cred că în jur de trei sute de euro”, a explicat Codrin stuparu, avocat.

„După ce i-a câștigat încrederea, individul i-a spus femeii că urmează să termine misiunea, dar are nevoie de un împrumut de cincisprezece mii de euro. Banii ar fi reprezentat taxele vamale pe care trebuie să le plătească pentru a trimite o avere de familie, mai exact bijuterii în valoare de un milion de euro”,

a transmis Delia Săndulachi, corespondent Kanal D.

Femeia de bună credință i-a trimis cât a putut, șapte mii de euro, iar de restul s-a împrumutat la bancă.

„Din punctul meu de vedere, această rețea, pentru că vorbim de o rețea, este condusă de niște oameni foarte inteligenți și care cred că au și studii în psihologia umană. Până nu te întâlnești fizic cu persoana respectivă cel mai bine ar fi să nu-i dai absolut niciun ban”,

a mai spus avocatul.

Caz similar și la București. O femeie a rămas fără 270 de mii de euro 

Iubirea a costat-o amarnic și pe o bucureșteancă, mai exact 270 de mii de euro. Femeia i-a dat, credea ea, cu împrumut unui tânăr care pretindea că investește banii în criptomonede. Individul a ajuns până la urmă pe mâna poliției și este cercetat pentru înșelăciune și fals informatic.

În ceea ce privește cazul de la Iași, când și-a dat seama că totul este o poveste trucată, femeia a făcut plângere la poliție. Rămâne de văzut când și mai ales dacă își va recupera banii.