Înșelați de falși funcționari de la Cadastru. Polițiștii din Iași sunt în alertă după ce mai mulți indivizi au încercat să fure din casele bătrânilor bani și obiecte de valoare. Escrocii se dau drept funcționari publici de la Cadastru și sub pretextul că au de făcut măsurători încearcă să intre în locuințele victimelor.

O bătrână de optzeci de ani din comuna Mogoșești-Siret a fost cât pe ce să cadă pradă hoților.

Femeia a crezut că cei care i-au bătut la poartă sunt oameni de bună credință, mai ales că s-au prezentat ca angajați de la Cadastru.

„În ultima perioadă au început anumite persoane, sub pretextul că sunt de la Cadastru, că vor să monteze nu știu ce stâlpi în grădina persoanelor vârstnice”, a declarat Damian Butnariu, edilul comunei Mogoșești-Siret.

Înșelați de falși funcționari de la Cadastru. Autoritățile fac cercetări pentru a-i descoperi pe făptași

Norocul bătrânei a fost că o vecină i-a observat pe cei doi escroci, un bărbat și o femeie și i-a luat la întrebări. În acel moment hoții s-au speriat, s-au urcat în mașină și au plecat.

„O vecină în apropiere a văzut un taxi de Neamț, fiind străini de localitate”,

a mai spus primarul localității ieșene.

Imaginile au ajuns și la polițiștii care încearcă acum să dea de indivizi, înainte să facă și alte victime.

Citește și: Câinii nu pot fi plimbați pe oriunde și oricum. Părerile bucureștenilor sunt împărțite: „Ne deranjează”

„Polițiștii din cadrul secției număr zece Poliție Rurală Ruginoasă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violare de domiciliu.

Cercetările continuă în vederea identificării autorilor și ori măsurilor care se impun”, a declarat reprezentantul Poliției Rurale Ruginoasa.

Hoții care acționează în acest fel caută de cele mai multe ori persoane vulnerabile, în vârstă, care nu pun prea multe întrebări. De aceea este important să nu le permiteți accesul în curte sau în locuință până când nu vă convingeți că aceștia reprezintă într-adevăr o instituție sau prestează un serviciu de utilitate publică.