Obiceiuri populare care aduc ghinion: Ce pățești dacă spargi o oglindă.

Românii sunt atât credincioși, cât și superstițioși, astfel că încă din moși strămoșii oamenii au descoperit tot felul de mituri.

Printre acestea se numără și unul dintre cele mai cunoscute, și anume acela care spune că o oglindă spartă nu aduce deloc lucruri bune în viața celui care a face acest lucru.

Obiceiuri populare care aduc ghinion: Ce pățești dacă spargi o oglindă

Încă din vremuri străvechi, românii au avut mai multe superstiții de la care nu s-au abătut și care au intrat în viața lor de zi cu zi. De departe, cea mai cunoscută superstiție este cea legată de spartul unei oglinzi.

Se spune că persoana care sparge un astfel de obiect va atrage doar ghinionul asupra sa timp de 7 ani. Acest lucru s-ar petrece pentru că în vechime se credea că oglinzile erau de fapt aflate în strânsă legătură cu zeii.

Citește și: Palmierii au încăierat primarii

Astfel, ghinionul  care afecta viața unei persoane după ce spărgea o oglindă era de fapt mânia zeilor, care supărați ar fi vrut cu adevărat să îl chinuie pe cel vinovat de deteriorarea obiectului.

În ceea ce privește semnificația celor 7 ani de ghinion, această superstiție datează încă din epoca romană, atunci când oamenii considerau că dura 7 ani pentru ca sufletul unei persoane să se reînnoiască.

Superstiții care te ajută să scapi de ghinion

Dacă cumva răul  s-a produs iar oglinda a fost spartă, există câteva superstiții care, potrivit legendei, îl ajută pe ghinionist să scape de aura negativă care s-a abătut asupra sa.

Tradiția spune că după ce o persoană sparge o oglindă, spiritele devin încurcate. Astfel, un mit celebru spune că este bine ca persoana în cauză să macine bine cioburile oglinzii într-o pulbere fină. Acest lucru îl împiedică pe cel care a spart obiectul să își vadă reflexia în bucățile sparte. Nu contează prin ce metodă vor fi măcinate cioburile, însă oamenii trebuie să facă acest lucru cu mare atenție, pentru a nu se tăia.

Citește și: Înălțarea Domnului 2023: Ce se mănâncă în această zi de mare sărbătoare?

O altă tradiție spune că este bine ca cioburile sparte să fie îngropate adânc în pământ, acolo unde spiritele supărate nu pot să le găsească. Cel mai bine este ca acest lucru să fie făcut noaptea, astfel încât reflexia persoanei care face acest lucru să fie cât mai puțin luată de către cioburi.

Pentru a vă asigura că ați scăpat cu desăvârșire de ghinion, este bine ca persoana în cauză să poarte un trifoi cu patru foi.