Olivia Steer șochează din nou cu o teorie inedită despre dârele albe lăsate de avioane. Vedeta susține că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză din cauza urmelor lăsate de aeronave, și nu este singura. Unii oameni cred cu tărie că dârele albe sunt de fapt substanțe chimice aruncate intenționat pentru a îmbolnăvi sau chiar extermina populația.

„Ne mai de așa câte un virus, ne mai dă.

Ca zice, a trecut pandemia. Păi cum? Haideți să ne mai dau ceva, să mai moară”, crede o femeie din Capitală.

Reporter: „Dârele aceste albe ce rol credeți că au, pe care le lasă avioanele?”
Femeie: „Soluțiile pe care le aruncă ei din aer ca să ne distrugă.”

O nouă teorie a conspirației pune pe jar românii.

Dârele albe lăsate de avioane pe cer ne îmbolnăvesc sau nu? Este cel mai discutat subiect al ultimelor zile, după ce Olivia Steer le-a dat multora de gândit cu postarea sa de pe Facebook. Fosta prezentatoare TV susține că prietenii săi au făcut enteroviroză după ce s-au expus dârelor albe.

„Am observat că dintre toți prietenii mei care au ieșit într-o iarnă, mai demult, pe pârtie la schi, și au inspirat aer curat de munte într-o zi cu brazde nesfârșite pe cer, numai eu, care am rămas în camera de hotel să

citesc, nu m-am îmbolnăvit de enteroviroză, cu stări febrile, de greață, cu vomă, dureri de cap și de stomac. Nici n-am luat de la ei, în ciuda nedistanțării sociale pe care mi-am asumat-o, ca să ajut”, a scris aceasta.

Olivia Steer a mărturisit că, la fel ca mulți alții, tot timpul și-a pus problema dârelor albe din urma avioanelor aflate în zbor. Dacă mulți credeau că acele dâre sunt din cauza fumului de motor, vedeta vine cu o nouă teorie: „Am observat că astfel de dâre apar numai deasupra aglomerărilor

urbane, deasupra pârtiilor de schi sau deasupra litoralului, niciodată între două stațiuni montane sau în largul mării. Și am presupus, iar, că ar fi fost o risipă nejustificată de substanțe care au un scop precis și care nu își îndeplinesc misiunea decât sprayate deasupra locațiilor populat de oameni, dinainte știute și targhetate.”

Adepți ai teoriei conspiraționiste lansate de Olivia Steer sunt mulți: „Un experiment, ceva, este în aer.

Mă gândeam că se dau niște prafuri, ca să îmbolnăvească lumea. Cred asta, că poate provoca direct diverse boli.”

O altă doamnă mărturisește că, de la un timp, ea, dar și mai mulți cunoscuți, se confruntă cu amețeli și dureri de cap. Motivul: dârele albe lăsate de avioane. „Avem, nu numai eu, mai multă lume care se vaită de dureri de cap și amețeli. Nu e ceva în ordine
cu acele dâre pe cer.

Eu cred că e ceva toxic. Ieri eram în parc și erau vreo trei așa într-o direcție și altele care veneau în partea aceasta și e într-adevăr ceva, e ceva aruncat”, a spus femeia.

Doar că specialiștii spulberă misterul „dârelor morții”, așa cum le-au numit unii internauți.

„Ele se numesc condensation trails în limbaj de specialitate, este fumul efectiv pe care motorul degajează în urma arderii. Aceste dâre sunt rezultatul condensului. Motorul emană gaze de temperaturi de 500-700 de grade, afară sunt constant minus 55 de grade, ca atare, în momentul acela fac condens”, a declarat Matt Ian David, expert în aviație, pentru NEWSTIME.

Și totuși, de ce le vedem atât de des deasupra orașelor, s-a întrebat Olivia Steer.

„Este foarte simplu. Aeronavele care nu sunt certificate să zboare la distanțe mari de aeroporturi, automat vor traversa și vor avea rute deasupra aeroporturilor majore”, a mai explicat specialistul.

Însă teorii sunt multe. „Am auzit și eu, ar fi de la acele drone rusești care au venit asupra noastră”, crede un bucureștean.

Olivia Steer este cunoscută ca o promotoare a teoriilor conspiraționiste. În timpul pandemiei, a avut o atitudine vehementă împotriva vaccinării.