Patriția și Bianca, tinerele decedate în Italia, vor fi repatriate mâine pentru înmormântare în România. Părinții acuză salvatorii de reacție întârziată și speră ca tragedia să ducă la schimbări în protocoalele de intervenție. Între timp, căutările pentru Cristian, dispărut de cinci zile, continuă.

Mama Patriției, revoltată pe salvatori

Patriția și Bianca, cele două tinere care au murit înecate în Italia au fost depuse la o capelă, iar mâine vor fi aduse înapoi în România, unde vor fi înmormântate.

Părinții fetelor au făcut declarații cutremurătoare. Sunt nemulțumiți de modul în care salvatorii au gestionat situația și speră ca această tragedie să schimbe protocoalele de intervenție. Între timp pompierii și scafandrii încă încearcă să dea de urma lui Cristian, dispărut de cinci zile, după ce a fost luat de puhoiul de apă. Trupurile neînsuflețite ale Patriției și Biancăi au fost depuse la o capelă din Italia, unde familia, prietenii și colegii au venit să-și ia rămas bun.

Citește și: De luni, emisiunea “Follow us!”, de la Kanal D2, se va difuza seara, de la ora 21:00

Cu ochii în lacrimi, Mihaela Cormos, mama Patriției, a povestit că nu a avut puterea să urmărească imaginile în care fiica ei era luată de puhoiul de apă în timp ce salvatorii priveau neputincioși. A văzut doar fotografia în care Patriția, Bianca și Cristian stăteau îmbrățișați în calea morții.

Patriția ar fi putut scăpa cu viață, însă a vrut să îi fie alături prietenei sale, Bianca

Tragedia face acum obiectul unei anchete în Italia. Autoritățile vor să vadă dacă salvatorii au intervenit la timp, însă familiile victimelor acuză faptul că tinerii puteau fi salvați. Mama Patriției spune că fiica ar fi putut scăpa cu viață pentru că știa să înoate, însă nu a făcut-o ca să rămână alături de Bianca, prietena ei.

Citește și: Cătălin Botezatu, atac dur la adresa femeilor care abuzează de operațiile estetice. Designerul nu s-a ferit și a dat cărțile pe față: „Devin penibile”

Nu doar reacția întârziată a salvatorilor i-a revoltat pe părinți, ci și faptul că oamenii de pe margine filmau în loc să dea o mână de ajutor. Trupurile neînsuflețite ale fetelor vor ajunge mâine în România la Târna Mare unde vor fi înmormântate.

Între timp, pe râul Natisone sunt în continuare desfășurate căutări de amploare. Nici după cinci zile de la cumplita tragedie Cristian, tânărul de 25 de ani, care le însoțea pe cele două fete nu este de găsit.