O nouă modă ia amploare printre tinerele din China, care preferă, mai nou, iubiții generați de Inteligența Artificială. Acesta povestesc că partenerii virtuali sunt mai atenți la nevoile lor emoționale și reușesc să le alunge sentimentele de singurătate chiar și fără să fie fizic lângă ele.

Într-o cafenea din China întâlnim doi îndrăgostiți care discută la telefon. Deși, la prima vedere, nu pare ceva neobișnuit, aflăm că de fapt bărbatul nu există, iar în spatele mesajelor audio este un robot generat de Inteligență Artificială.

Tânăra povestește că partenerul pe care și l-a creat cu ajutorul Inteligenței Artificiale îi ascultă problemele și chiar găsește soluții la ele.

În China există mai multe aplicații prin care tinerii își pot crea avatarul partenerului perfect, pornind de la vârstă, până la hobby-uri sau trăsături de caracter.

Citește și: VIDEO Un tânăr din Vaslui a intrat în casă peste fosta iubită și a agresat-o! Individul a luat copilul şi a dispărut

Aplicațiile prin care tinerii pot crea partenerii virtuali sunt gratuite și au înregistrat în ultimele luni mii de descărcări, în ciuda riscului privind expunerea datelor personale. Cu toate acestea, autoritățile de la Beijing vor să reglementeze normele privind folosirea Inteligenței Artificiale și lucrează la o lege care să protejeze utilizatorii.