Pe lângă carnea de porc și cozonac, pe lista de cumpărături pentru masa de Crăciun se află și alimentele congelate. Este mai ieftin și mult mai rapid, spun oamenii, care și-au umplut coșurile cu legume, pui și amestec pentru salată de boeuf luate direct din congelator.

Când e vorba de legume pentru masa de Crăciun, gospodinele le preferă pe cele congelate, gata spălate, curățate și tăiate, ceea ce se traduce în economie de timp, dar și de bani.

„Sunt 3,99 lei și un kilogram de vinete e mult mai mult, mai ales în perioada asta”, spune o femeie.

Oferta legumelor congelate este adaptată și pentru sărbători. În frigidere găsim vinete gata coapte, dar și amestec de legume pentru salata de beouf. Însă și pachetele clasice cu mazăre, fasole și morcovi sunt căutate. După ce bifează legumele de pe listă, urmează carnea congelată.

Fie că vorbim de pui sau porc, oferta este variată. Prețurile sunt chiar și cu douăzeci la sută mai mici decât dacă ar cumpăra carne proaspătă.

„Să fie frumoasă, adică să nu fie vânătă, să nu fie roșie, să nu fie termenul și atât. Fac salată. Îl țin congelat, îl scot când am nevoie”, „Ia uitați burtă. Facem o ciorbă de burtă foarte bună.

Nu mai stai să muncești, să le fierbi. Doar ai spălat-o și ai pus-o la fiert. Toate sunt bune, toate congelatele sunt bune”, mai spun oamenii.

Nu trecem cu vederea nici semi preparatele: șnițel, aripioare, cașcaval pane sau pizza, și ele se află pe lista pentru masa de Crăciun: „Am luat și ciocanele odată, la fel foarte bune au fost, dar acum chiar nu le mai văd.

Șnițelele le prepar imediat la cuptor.”

Reprezentanții magazinelor online spun că față de o lună obișnuită vânzările de congelate cresc cu 35% în decembrie.

„Avem o creștere de congelate, mai mult ca anul trecut și mai mult că luna trecută. Aluat, cred că se fac mai mult patiserii și vinete congelate”, precizează Arnaud Dussaix, directorul comercial al unui supermarket online.

Toate comenzile plasate la acest magazin online conțin cel puțin un produs congelat.