Gelozia pare să-i fi luat mințile unui pompier din județul Timiș. Procurorii militari spun că bărbatul ar fi început o relație cu femeie căsătorită, profesoară în Timișoara și nu a putut accepta decizia acesteia de a se despărți. Individul și-ar fi urmărit victima și a atacat o în fața blocului în care aceasta locuiește. Vecinii au auzit strigătele de ajutor și unul dintre ei a filmat atacul șocant.

„Era un băiat tânăr și tot stătea la pândă pe aici, că noi ne cunoaștem vecinii aici. Noi ne știm”, a declarat un vecin.

Citește și: Idila interzisă a unei polițiste din Călărași cu un tânăr arestat la domiciliu! A fost găsită în casa lui, chiar de către colegi

Atacul violent a avut loc la prânz, în fața unui bloc din comuna Giroc, aproape de Timișoara.

Scenele șocante au fost surprinse de martorii care au auzit strigătele femeii. Înregistrarea este o probă extrem de importantă pentru anchetatori. La fel sunt și declarațiile vecinilor care spun că l-au văzut pe bărbatul de 24 de ani urmărindu-și victima. Surse din anchetă spun că imediat după ce a fost atacată cu bestialitate chiar aici în fața blocului, femeia, cu ultimele puteri, l-a sunat pe soțul ei.

Bărbatul a fost cel care a alertat autoritățile.

Principalul suspect, pompier în cadrul ISU, se pare că ar fi avut timp de cinci luni o relație cu victima, în vârstă de 32 de ani. Soțul femeii ar fi și el pompier într-un județ vecin, spun surse din anchetă. Când femeia a vrut să încheie relația extraconjugală, bărbatul s-ar fi înfuriat. „Nu am auzit nimic, atâta doar că s-a scris pe grup că s-a întâmplat ceva în fața blocului și că e poliție.
Am înțeles că a fost înjunghiat o femeie”
, a mai spus o vecină.

Ce au surprins camerele de supraveghere în momentul atacului 

Administratorul blocului spune că sistemul de supraveghere a surprins o parte din scenele violente. Probele video au fost ridicate de anchetatori. „M-am uitat pe toată ziua. Am văzut, cred că este ea, v-am zis, nu sunt sigur.

Cred că este ea, vine pe marginea drumului și face stânga în fața blocului, atât, dar acțiunea s-a petrecut aici în fața blocului”, a declarat administratorul blocului, pentru NEWSTIME.

Pompierul a fugit imediat după atacul violent, iar victima a fost transportată la spital. „Am primit o pacientă tânără, cu multiple plăgi, înjunghiată afirmativ prin hetero-agresiune. Momentan este stabilă”, a declarat Mihai Grecu, șeful UPU.

Principalul suspect a fost căutat ore bune în tot județul Timiș. A fost prins în Buziaș, la aproape 30 de kilometri de locul atacului. „La nivelul inspectoratului se fac verificări interne și se vor lua măsurile legale prevăzute în astfel de situații. Vom pune la dispoziția organelor abilitate informații pentru buna desfășurare a anchetei în cauză. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea, acțiuni sau fapte antisociale care aduc prejudicii societății. Este încadrat din luna martie a anului 2022, iar cea mai recentă testare psihologică a susținut-o în luna august a acestui an, fiind declarat apt psihologic”, a declarat Zorița Morcov, purtător de cuvânt ISU Timiș. Cazul este anchetat acum de Parchetul Militar. În caz de urgență, apelați numărul Tel Verde 0800.500.333, destinat victimelor violenței domestice.