Nu mai este pentru nimeni o noutate că mulți medici din spitalele de stat trimit pacienții la clinicile private cu care colaborează pentru diverse investigații sau tratamente. O nouă propunere de lege ar putea să-i lase fără serviciu. 

„Propunerea legislativă a fost recent depusă la Senat. Noua lege ar urma să interzică personalului din sistemul de sănătate publică să pună presiune asupra pacienților pentru a folosi serviciile medicale private.

Atât medicii, cât și personalul sanitar, dacă nu respectă această regulă ar urma să fie sancționați, și mă refer aici la mustrare, amendă, interdicția de a-și exercita profesia, cât și retragerea calității de membru al Colegiului.

Citește și: Spitalul Județean din Suceava, găsit vinovat pentru moartea unui bebeluș. Unitatea medicală ar trebui să plătească o amendă penală de 1,2 milioane de lei

Autorii acestei inițiative legislative s-au inspirat în demersul lor din legi care funcționează în Statele Unite ale Americii și în Marea Britanie. Pentru ca această propunere să devină lege trebuie să fie adoptată de Parlament, iar mai apoi promulgată de președinte”, a transmis Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D.