Decizie rară luată de magistrații români: au condamnat o unitate medicală pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Este vorba despre Spitalul Județean din Suceava, care a fost găsit vinovat pentru moartea unui bebeluș. Copilul s-a stins la scurt timp de la naștere, după ce s-a infectat cu trei bacterii. După șapte ani de procese, judecătorii au decis ca părinții să primească daune morale.

„Vorbim de o condamnare în primă instanță iar judecătorii au decis ca familia bebelușului să primească daune morale în valoare de 650 de mii de

euro. Asta după ce expertizele făcute au arătat că nou născutul a murit din cauza unor infecții spitalicești. Mai exact vorbim de trei bacterii care ar fi ajuns la micii pacienți de la coloana de apă a spitalului.

Totul s-a întâmplat în 2016, când trei bebeluși sănătoși la naștere au murit la Spitalul  Județean din Suceava în decurs de șapte luni.

Doar una dintre familii s-a constituit parte civilă în dosar și ar urma să primească daune morale.

Citește și: Procurorii DNA nu-i deranjează programul Înalt Prea Sfințitului Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului, niciun cuvânt despre urmărirea penală

Pe lângă asta, unitatea medicală ar trebui să plătească și o amendă penală de 1,2 milioane de lei iar o altă obligație este să mediatizeze hotărârea de condamnare prin intermediul presei audio-vizuale.

Cum spuneam, vorbim de o decizie în primă instanță, așadar spitalul o poate contesta în termen de 10 zile”, a transmis Delia Săndulachi, reporter Kanal D.