Gravida care a născut pe trotuar în curtea Spitalului din Urziceni nici măcar nu a fost văzută de medicul de gardă, însă parafa acestuia era la asistentă care să pare că i-a decis rapid soarta, scrie negru pe alb în raportul Direcției de Sănătate Publică Ialomița.

Raportul Direcției de Sănătate Publică Ialomița scoate la iveală detalii șocante despre cazul tinerei de douăzeci și patru de ani care a născut pe trotuarul din fața spitalului Urziceni.

Raportul DSP, concluzii îngrijorătoare! Registrul completat de asistenta din Urziceni, incomplet

Evaluările arată că femeia nu a fost consultată de medicul de gardă însă parafa acestuia a fost folosită. Mai exact, asistenta care a preluat-o pe tânără nu a anunțat medicul de gardă, însă a trecut-o pe femeie în registru, registru care are câmpuri necompletate, spre exemplu, ora la care a ajuns pacienta în unitatea spitalicească.

Nici până în momentul de față nu se știe de ce parafa medicului de gardă se afla la asistente iar Ministerul Sănătății încearcă să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat în seara respectivă.

Citește și: Amenzile curg la Spitalul din Urziceni, după ce o tânără a născut pe trotuar! Alexandru Rafila condamnă scena desprinsă din Evul Mediu

Pe de altă parte, potrivit aceluiași raport, în momentul în care tânăra de douăzeci și patru de ani a ajuns la spital cu mașina proprie, ea ar fi trebuit

să treacă printr-o procedură de triaj iar mai apoi să fie consultată de medic însă am văzut că acest lucru nu s-a întâmplat. Asistenta a sunat la 112 și a cerut o ambulanță care să o preia pe tânără, însă a trecut în registru faptul că nașterea era la termen.

Citește și: Răzbunare extrem de violentă la Iași! După ce a încercat să își omoare partenera, bărbatul și-a pus capăt zilelor

Pe de altă parte, cea mai mare problemă la spitalul din Urziceni rămâne lipsa de personal, lipsa medicilor specialiști, motiv pentru care mai multe secții nu funcționează în parametrii normali. Spre exemplu, secțiile de pediatrie și obstetrică ginecologie sunt închise în momentul de față iar secția de terapie intensivă care, în teorie, ar fi trebuit să funcționeze douăzeci și patru din douăzeci și patru funcționează cu un program redus.