Situație halucinantă la Urlați! Boala sistemului medical românesc nu încetează să șocheze opinia publică. După imaginile revoltătoare de la Urziceni, alte acuzații extrem de grave vizează Spitalul Orășenesc din Urlați.

Un tânăr ar fi ajuns acolo cu răni la picior, după un accident de bicicletă, iar medicul de gardă nu ar fi observat că mânerul din fier rămăsese în piciorul omului. Descoperirea șocantă a fost făcută în Olanda, unde tânărul s-a dus la muncă, dar s-a simțit tot mai rău.

Situație halucinantă la Urlați! Omul a realizat ce se petrece abia când a ajuns în Olanda: „Mi-a plesnit pielea”

Totul s-ar fi întâmplat la începutul lunii trecute când, după un accident cu bicicleta, tânărul de treizeci și patru de ani a fost transportat la Spitalul Orășenesc Urlați, unde a fost preluat de medicul de gardă.

„În seara respectivă era un doctor ginecolog am înțeles, mi-a făcut antitetanos, mi-a făcut anestezie locală și m-a cusut, după aceea mi-a dat drumul acasă

și mi-a spus să vină a doua zi la pansat”
, a explicat Mădălin Nica, victima.

Acasă i s-a făcut rău și s-a întors a doua zi la același spital unde l-a văzut alt medic. Nici acesta nu a suspectat nimic straniu, ci i-a prescris antibiotice pentru umflătură și pastile de calmare a durerilor.

Citește și: Scandal monstru între două grupuri de adolescenți! În urma răfuielii, mai multe persoane au ajuns la spital

„A doua oară când s-a dus la control, doctorul chirurg doar i-a spus că e ceva, nu i se pare normal acea umflatură, dar nu i-a spus să se ducă la radiografie, undeva mai departe, sau să-l consulte, doar îl pansa. Lui îi era rău, se ducea o zi da, una nu la pansat”, a povestit Elena Negroiu, soacra tânărului.

După două săptămâni Mădălin a plecat în Olanda unde lucra la un abator.

După drumul lung și chinuitor piciorul s-a umflat mai tare iar durerile erau de nesuportat. Nu a putut munci nicio zi, astfel că a ajuns acolo la un spital.

„Când am început să urc scării mi-a plesnit acolo, între astea două cusături, mi-a privit pielea și dădea să iasă fierul afară”, a mai spus Mădălin.

După investigații, medicul i-a spus că are un obiect străin în picior și trebuie să îl opereze de urgență.

În urma operației a fost scoasă o bucată de fier de vreo opt centimetri, era mânerul de la frâna de mână a bicicletei. Revoltate sunt și rudele din țară care spun că s-ar fi putut ajunge la ce e mai rău.

„Ori infecție în tot corpul, ori rămânea fără picior, ori în tot corpul și Doamne ferește ce se putea întâmpla mai departe”, a spus și cumnata tânărului, Violeta Negroiu.

Reprezentanții unității medicale dau din umeri: „Medicul și-a făcut datoria, atât cât a putut la momentul respectiv”

În urma gravelor acuzații conducerea Spitalului Orășenesc Urlați ridică din umeri.

„A spus că a căzut de pe bicicletă, s-a prezentat, a fost consultat. Omul în momentul în care a inspectat plaga, ca oricare care ar fi fost de gardă, a inspectat plaga, a văzut despre ce este vorba și-a făcut datoria atât cât a putut la momentul respectiv. Cu siguranță n-a simțit la palpare”, a explicat Constanța Văleanu, Director Medical la Spitalul Orășenesc Urlați.

Direcția de Sănătate Publică s-a dus în control la spital. Totodată a fost demarată o anchetă internă, spune managerul unității medicale.

Citește și: Acoperit cu o pătură, a dat lovitura în Capitală! Un bărbat a furat un scuter chiar din fața blocului în care se afla proprietarul

„Colegiul medicilor va stabili dacă într- adevăr există o culpă medicală. Nu putem să ne pronunțăm în sensul ăsta în momentul ăsta”, a spus și Elena Cișmaș, managerul unității medicale din Urlați.

Tânărul s-a hotărât să depună și o plângere oficială, dar când se va întoarce în țară. Momentan e în recuperare și nu poate munci. Medicii olandezi l-ar putea supune unei noi intervenții dacă rana nu se vindecă.