Vântul puternic de pe litoral nu reprezintă o veste neplăcută pentru toată lumea. Cei îndrăgostiți de kitesurfing s-au adunat zilele acestea la Constanța, unde marea este plină de zmeie colorate, controlate cu măiestrie de sportivi din toată lumea.
Treizeci de kitesurferi și-au început ziua zburând la propriu peste valurile înspumate. Vântul puternic a fost unul prielnic pentru salturi complexe, la înălțimi tot mai mari. Rafalele de vânt i-au purtat pe participanți cu peste cincizeci de kilometri pe oră deasupra mării.
Printre cei curajoși se numără și Ioana.
Ioana: „E așa un mix super tare”
Reporter: „De cât timp practici?”
Ioana: „De cinci ani cred”
Reporter: „Pe unde ai mai fost?”
Ioana: „În Egipt, în Spania, în Grecia, în Turcia.”
Concurenții s-au adunat la Constanța din mai multe țări.
„Minunat a fost. Valurile sunt faine, cerul e senin, bate vântul exact cum ne doream”, „Sunt niște valuri fantastic de mari. Zece minute au durat ca două ore, foarte greu. Sunt terminat efectiv, dar a fost minunat. Apa este mai caldă decât vara”, au povestit participanții.
Cum evenimentul are tot mai mult succe, acesta se va ține și anul viitor.
„Cei care participă trebuie să aibă o experiență. Avem participanți care se dau de cel puțin patru, cinci ani. Unii poate și mai puțini, dar au evoluat mai repede. Nu recomandăm începătorilor să intre pe aceste condiții. Kitesurfingul poate fi un sport extrem, dar și un sport de agrement”,
a explicat Andrei Damian, organizator.Cine vrea să practice acest sport are nevoie de douăsprezece ore de curs alături de un instructor dar și de echipament special. Unul complet, cu placă și zmeu, costă până la 6 mii de lei, iar o oră de curs cu un instructor, 300 de lei.