Sute de călători s-au trezit miercuri cu zborurile anulate. Toate cursele de pe aeroportul Luton din Londra au fost suspendate din cauza unui uriaș incendiu care a cuprins parcarea terminalului. În clădirea cu mai multe etaje se aflau 1500 de mașini. Cinci oameni au fost răniți. Un român a fost martor la momentul în care flăcările mistuitoare se dezlănțuie.

Pe aeroportul din Otopeni, călătorii s-au revoltat când au văzut că nu pot zbura și nimeni nu le spune cauzele.

Oamenii au fost trimiși înapoi acasă iar zborul de miercuri a fost reprogramat peste o săptămână. Momentul în care vâlvătaia izbucnește în parcarea aeroportului englez Luton a fost surprins pe o cameră de supraveghere. Focul s-a răspândit cu o viteză fulgerătoare.

Zeci de români s-au trezit cu zborurile anulate 

În câteva minute, structura terminalului doi s-a prăbușit parțial. 1500 de vehicule se aflau în clădirea cu mai multe etaje.

În haosul creat, sute de oameni au rămas blocați în aeroport. Mulți aveau mașinile în parcarea incendiată. 15 mașini de pompieri, cu echipaje complete, s-au luptat ca să oprească focul până joi dimineață.

Pe aeroportul din Otopeni, zeci de români așteptau joi la prânz să se îmbarce în direcția Londra. Zborul de la ora 14:25 a fost anulat fără nicio explicație, spun pasagerii. Revoltați, călătorii au făcut coadă în fața ghișeelor de informații în speranța că vor obține un alt zbor.

Reprezentanții companiei aeriene i-au reprogramat tocmai săptămâna viitoare. Cei care au venit din afara Bucureștiului au putut opta pentru cazare. În zadar, ne-au spus unii pasageri, care aveau provizii de acasă de dus în Londra.

Flavia nu a mai așteptat să fie reprogramată de compania aeriană și a căutat urgent singură un alt zbor.

„Nu sunt zboruri până pe data de 16, voi încerca o altă companie.

Trebuie să ajung miercuri sau joi dimineață foarte devreme. Am un art show, un vernisaj mâine în Londra și da, trebuie să ajung”, a explicat aceasta. Și cursa de dimineață, de la 06:30, Otopeni-Luton a fost anulată.