Dispozitivele de vapat, cu arome variate precum pepene și căpșune, sunt din ce în ce mai populare în rândul tinerilor, unii începând să le folosească de la vârsta de 10-11 ani. Fenomenul este în mare parte influențat de moda și presiunea grupului de prieteni. În ciuda interdicției parlamentare privind publicitatea acestor produse, părinții și medicii sunt preocupați de impactul acestora.

Dispozitivele de vapat, atracția tinerilor

Mentolate cu pepene, căpșune sau alte arome exotice, dispozitivele de vapat sunt la mare căutare mai ales pentru tineri. Unii cad în capcana lor chiar de la vârste fragede, de 10- 11 ani. Explicația vine chiar de la elevi. Este la modă să fumeze atunci când sunt cu grupul de prieteni.

Deși parlamentarii au interzis publicitatea pentru aceste aparate, fenomenul pare că este de neoprit.

Primii care se declară nemulțumiți de faptul că aceste dispozitive se găsesc pe toate drumurile chiar și lângă unitățile de învățământ sunt chiar părinții, obligați să ducă o muncă de lămurire cu copiii lor. Și tinerii recunosc că a devenit un trend să utilizeze dispozitive de vapat.

Citește și: VIDEO Milionar în criptomonede, atacat de tâlhari după ce s-a lăudat cu averea pe internet

Situația scăpată de sub control a ajuns și la urechile parlamentarilor care au dat o lege prin care publicitatea pentru aceste tipuri de dispozitive să fie interzisă. Că nu e suficient acest prim pas o spun chiar ei.

Deși majoritatea consideră că aceste dispozitive sunt o alternativă pentru tutunul clasic, medicii atrag atenția că până și vapurile conțin nicotină, iar efectele sunt pe măsură. Legea care interzice publicitatea pentru astfel de produse va intra în vigoare după ce va fi promulgată de președintele țării.