Românca, un coleg de catedră și doi elevi au fost uciși, iar nouă persoane rănite grav de un băiat de 14 ani care deschis focul în campus. Grav este că FBI-ul a alertat autoritățile locale încă de anul trecut cu privire la intențiile băiatului, dar nimeni nu a putut opri atacul. „E o durere chiar imensă, deci nu merita soarta asta.”

Ea este Cristina Irimie, profesoara ucisă în masacrul din Georgia

Încolonați și păziți cu arme de trupele speciale, toți elevii liceului din Georgia au fost evacuați în siguranță, dar atacatorul făcuse deja victime. Era ora 10:00 dimineața când băiatul de 14 ani, elev al acestei școli, a deschis focul în campus. Potrivit martorilor a tras de cel puțin 10-15 ori în cadență rapidă, asemenea unui profesionist, cu o armă semi automată tip ARE 15.

Aproape 2000 de copii și zeci de profesori s-au adăpostit pentru a scăpa de sub ploaia de gloanțe, iar mulți dintre ei au fost duși mai apoi pe

un stadion din apropiere. Pentru două cadre didactice și doi liceeni a fost însă prea târziu. Românca Cristina Irimie, care avea 52 de ani și era profesoară de matematică, a căzut prima secerată de gloanțele trase de cel căruia îi fusese dascăl.

Citește și: Unul dintre asasinii milionarului Adrian Kreiner, de negăsit! Autoritățile l-au dat în urmărire internațională

Membrii comunității de români din statul american Georgia au trimis condoleanțe familiei și au început imediat o strângere de fonduri ca să ajute în aceste momente grele.

„Viața ei a fost dedicată modelării minților și inimilor studenților și a comunității. Membră remarcabilă a comunității românești din Atlanta, Cristina Irimie lasă în urmă un vid greu de înlocuit”

Românca avea 52 de ani

Durere uriașă este și în comuna Apoldu din județul Sibiu, locul de unde Cristina Irimie a plecat acum aproape 20 de ani ca să trăiască visul american.

O colegă de clasă povestește că atacatorul a părăsit clasa la începutul orei de algebră ținut de profesor a româncă și când s-a întors avea arma la el.

Ucigașul Cristinei s-a oprit singur la un moment dat din goana nebună și s-a predat poliției. Îngrijorător este faptul că FBI-ul și autoritățile știau de riscurile pe care le prezintă tânărul Cold Gray.

Citește și: După ce a fost botezat, Gheorghe Dincă dă penitenciarul în judecată. „Monstrul din Caracal” s-a plâns instanței că nu are libertate religioasă

Anul trecut acesta a postat pe internet, sub protecția anonimatului, imagini cu arme avertizând despre un atac armat la școală. Adolescentul a fost și audiat atunci, însă acesta a negat acuzațiile și în lipsa unor probe solide nu a putut fi arestat.

Masacrul din Georgia este al 23 lea atac armat comis într-o școală din Statele Unite anul acesta, iar bilanțul este cutremurător 11 morți și 38 de răniți.