A sunat din nou alarma la granița cu Ucraina, iar bucăți cu explozibil dintr-o dronă rusească s-au prăbușit în Republica Moldova. Nu mai puțin de 50 de kilograme de material explozibil au fost găsite în resturile dronei. Dacă la noi au fost trimise mai multe mesaje RO Alert, în țara vecină oamenii nu au primit niciun avertisment.

Liniștea nopții a fost zguduită de zgomotele bombardamentelor după ce Rusia a atacat porturile Reni și Ismail cu un val de drone.

Dronele că au fost distruse de sistemul antiaerian al Ucrainei. Resturi dintr-o dronă rusească au ajuns însă și pe pământ moldovenesc, în zona de sud a țării.

În România, locuitorii de la granița au primit trei mesaje RO alert să se adăpostească. Aici, oamenii nu au avut parte de niciun avertisment. În ciuda acestui lucru, localnicii, majoritatea pro ruși, spun că nu se tem. Experții au constatat că printre resturile de dronă se aflau și aproximativ 50 de kilograme de explozibil.

Autoritățile din Moldova au detonat în siguranță bucățile care aveau încărcătură explozibilă. Într-o postare pe rețelele de socializare, Maia Sandu a condamnat atacurile repetate de peste graniță: „Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue.

Citește și: VIDEO Imaginile urgiei din Marea Neagră! Furtuna secolului, supranumită Bettina, a luat 13 vieți

Și premierul Republicii Moldova a anunțat că a fost declanșată o investigație. De la începutul războiului, mai multe fragmente de drone au căzut pe teritoriul Republicii Moldova.