Un al doilea baraj masiv de rachete și drone a lovit Ucraina. În decurs de numai patru zile, 99 de rachete a trimis Moscova spre teritoriul ucrainean, dintre care zece de tip Hinjal, despre care Vladimir Putin spunea că sunt invincibile. Totuși, ucrainenii anunță că toate au fost doborâte. Altele au căzut însă în zone rezidențiale și au fost înregistrate victime.

Moscova a lansat 99 de rachete asupra Ucrainei în doar 4 zile 

Ucrainienii s-au trezit marți dimineață în sunetul alarmelor aeriene care anunțau un nou atac masiv din partea Moscovei. 35 de drone iraniene zburau prin Ucraina  în căutarea țintelor. Armata Kievului a reușit să le doboare pe toate. Mai mult decât atât, zece rachete supersonice Hinjal au fost distruse de sistemele americane Patriot.

Dar rușii au aruncat din nou aproape tot arsenalul în luptă. Alte rachete au fost trimise pentru a teroriza Kievul.

Una dintre acestea a fost filmată cum s-a prăbușit în apă, în zona Capitalei, după ce a fost doborâtă. Altele, în schimb, au făcut victime printre ucraineni. Patru morți și aproximativ o sută de răniți este bilanțul acestui ultim atac al rușilor. Mai multe clădiri rezidențiale au fost lovite iar pagubele sunt imense. Salvatorii au intervenit pentru a evacua supraviețuitorii.

Citește și: Soția șefului spionilor din Ucraina, otrăvită! În ce stare se află Mariana Budanov?

În Kiev, reprezentanțele unor producători auto au fost distruse, deși Moscova anunța că urmărește doar ținte militare.

„În ceea ce ne privește, vom intensifica atacurile. Desigur, nicio crimă împotriva civililor nu va rămâne nepedepsită. Asta v-o spun sigur”, a declarat Vladimir Putin.

Pe de altă parte, președintele ucrainean a avertizat occidentul că Rusia nu se va opri dacă va câștiga războiul.

„(n.red. Putin) Este un animal și simte sângele. Se va simți mai puternic și vă va mânca cu tot cu Uniunea Europeană, NATO, libertate, democrație. Uitați de toate astea”, a spus Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

În urma atacului din marți dimineață, Moscova a recunoscut că și-a bombardat din greșeală propriul sat, dar a anunțat că nu au fost înregistrate victime.