Scene șocante au avut loc la Brăila, unde o bătrână a fost atacată cu sălbăticie în propria locuință de doi adolescenți de 13 și 15 ani. Hotărâți să o jefuiască, cei doi s-au năpustit asupra femeii în momentul în care aceasta i-a prins în curte. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

Femeia de 73 de ani își înmormântase recent mama și era singură în casă în momentul atacului.

Bătrâna dormea atunci când cei doi hoți i-au intrat în curte, iar lătratul câinelui a fost cel care a alertat-o.

„Am ieșit cu lanternă, am prins lumina. M-a trântit jos și după aceea m-a luat la picioare. Ei au zis că mobilul a fost jaful, că au vrut să fure orice le ieșea în cale”, spune Aurelia, femeia bătută.

Cu doar câteva secunde înainte ca femeia să iasă, unul din hoți a fost la un pas să intre peste ea în casă. S-a răzgândit când a auzit însă că cineva este înăuntru.

„Polițiștii au identificat persoanele în cauză, fiind vorba de doi tineri în vârstă de 13 și 15 ani. În continuare se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată”,

a declarat Elena Ostache, purtător de cuvânt IPJ Brăila.

Dintre cei doi agresori, adolescentul de 15 ani a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

„Nu și-a dat seama că o să ajungă așa ceva. Tatăl lui a murit acum un an și 3 luni și a făcut depresie”, povestește Doinița Mihalache, mama unuia dintre agresori.

Oamenii legii trebuie să stabilească acum dacă adolescentul de 13 ani a avut discernământ în momentul atacului. Între timp, autoritățile locale au demarat propria anchetă.

„Nu sunt înregistrați ca fiind cu probleme. Facem anchetă socială la cei doi învinuiți și după aceea dispun măsurile care se impun”, spune Nicolae Băluță, viceprimarul comunei Maximeni.

„Vom încerca să suplimentăm numărul de camere video.

Sfătuiesc pe toți care sunt mai în vârstă și sunt vulnerabil să închidă ușile”, a precizat și Daniel Ionuț Postolache, primarul comunei Maximeni.

Anual, în țara noastră sunt înregistrate peste 3000 de cazuri de jafuri sau tâlhării.