Europarlamentarii români cer Comisiei Europene să investigheze dacă nu cumva Austria are o înțelegere cu Rusia, iar acesta ar fi motivul pentru care este singura țară din Uniunea Europeană care se opune fără argumente concrete integrării noastre în spațiul Schengen.

Cei doi europarlamentari români vor ca relația Austriei cu Rusia să fie investigată

„Doi europarlamentari români acuză că Austria nu respectă sancțiunile împotriva Rusiei și nici direcția politică a Uniunii Europene.

Europarlamentarii români spun că, în timp ce Uniunea și-a asumat o politică de reducere drastică a relațiilor economice cu Rusia, Austria a reușit performanța să crească importurile rusești de două ori și jumătate.

Acest lucru ar reprezenta o gravă încălcare a deciziilor luate la nivel european și o dovadă că Austria acționează împotriva intereselor Uniunii. Cei doi reprezentanți ai României la Bruxelles mai spun că cer această anchetă și cu scopul de a pune presiune pe Austria să renunțe la votul negativ împotriva României și Bulgariei de a adera la spațiul

Schengen.

Citește și: Muncitorii cu ziua, din ce în ce mai greu de găsit. Românii spun că zilierii au pretenții mult prea mari: „100 de lei nu merge” 

În sprijinul ideii formulate de ei vine și fostul șef al spionilor din Austria. Acesta atrage atenția asupra faptului că extrema dreaptă, reprezentată de Partidul Libertății, care este pe primul loc în sondaje, ar avea în continuare legături cu Moscova”,

a transmis Iasmina Ardelean, reporter Kanal D.