Șefa Secției de Oncologie de la Spitalul din Suceava a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Doctorul este acuzat că primea de la bolnavii de cancer bani, miere, cașcaval și brânză ca să îi trateze. În urma anchetei, procurorii au stabilit că medicul ar fi primit atenții de la aproape 300 de pacienți. De la nu mai puțin de 280 de bolnavi de cancer, spun procurorii, șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava este anchetată din luna ianuarie a acestui an, după un denunț făcut de familia unui pacient.

Citește și: Tot mai multe cazuri de gripă! OMS vrea să afle detalii despre pneumonia misterioasă apărută în China

În urma cercetărilor, oamenii legii au descoperit că timp de aproape un an, medicul ar fi cerut diverse sume de bani sau cadouri bolnavilor de cancer. Șpaga o primea și sub forma unor diverse alimente, precum miere, cașcaval, cafea, bomboane, brânză, parfumuri, alcool sau carne.

În caz contrar, bolnavii erau amânați cu tratamentul și purtați pe drumuri, se arată în dosar.

Un pacient ar fi murit în lipsa tratamentului 

Un pacient ar fi murit în lipsa tratamentului, iar altul ar fi trebuit să dea șpagă o sumă dublă pentru că avea două tipuri de cancer. Doctorița a fost reținută pentru acuzațiile aduse, dar ulterior a fost pusă în arest la domiciliu.

Acum, medicul a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată.

La scurt timp de la izbucnirea scandalului, reporterii „Asta e România” au surprins o tranzacție suspectă în spitalul unde lucra șefa de la oncologie. Spitalul a declarat însă că doctorul respectiv nu primise mită, ci bani pentru un unguent pe care îl vânduse pacientului, deși nu avea voie. De asemenea, procurorii au pus sechestru pe aproape 12.000

de lei, banii ridicați din casa doctorului în timpul perchezițiilor. Șefa de la oncologie se află acum sub control judiciar, iar dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava