Sărbătoarea Sfântului Nicolae a fost prilej de pelerinaj pentru mii de credincioși, care au stat la coadă de dimineață ca să ajungă la moaștele ierarhului. Înghesuială mare a fost și la masa de după slujbă, când peste 2000 de sarmale au fost împărțite enoriașilor.

Moaștele Sfântului Nicolae au fost aduse, ca în fiecare an, la Brăila, în catedrala care poartă hramul ierarhului. Mii de pelerini s-au pus la coadă încă de la primele ore ale dimineții pentru a se închina la ele.

„Ne rugăm pentru sănătate la toată lumea, pentru sănătatea noastră, ne rugăm pentru bunăstarea țării noastre”, „Am floricele, busuioc, să le dau la sfintele moaște, să le împart la prieteni”, „Avem un sentiment că am îndeplinit o bucurie a vieții”, spun credincioșii care au luat parte la procesiunea de ziua Sfântului Nicolae.

Citește și: Rugăciunea către Sfântul Nicolae pe care trebuie să o rostești pe 6 decembrie 2023! Este considerată cea mai puternică

Nici ploaia nu i-a oprit pe credincioșii care au vrut să se roage în zi de sărbătoare.

„Cu gânduri bune(n.red a venit). Să ne ajute Moș Nicolae pentru sănătate, înțelegere în casă, pace”, mai spun oamenii.

Mai multe grupuri de elevi de la școlile din Brăila au venit miercuri dimineață la biserică, îmbrăcați în haine tradiționale. Pentru ei, Moș Nicolae a făcut o scurtă oprire și a lăsat câteva cadouri.

„Dulciuri. Am așteptat la biserică și a fost frumos”, „Multe dulciuri”, „Am venit cu clasa la slujbă”, au spus elevii.

După slujba de liturghie, pelerinilor le-au fost oferite o cană de ceai fierbinte și o masă caldă. Pentru că suntem în postul Crăciunului, sarmalele au fost special pregătite fără carne. Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor și al familiei, dar și al celor săraci și al marinarilor.

Peste 800 de mii de români poartă numele sfântului ierarh.