Sonia Trifan a luat în urmă cu mai bine de 18 ani decizia de a renunța complet la carne din alimentația ei. În contextul în care ne aflăm deja în perioada Postului Mare, celebra creatoare de modă a intrat în direct în cadrul emisiunii „Follow us!”, prezentată de Ilinca Vandici și Teo Trandafir, pe Kanal D2, unde a vorbit despre modul în care viața ei s-a schimbat.

Citește și: Teo Trandafir trage un semnal de alarmă important, după 11 ani de la operația de micșorare a stomacului! Prezentatoarea „Follow us!” vrea ca toți să știe asta: „Iertați-mă! Știu că vă pot afecta emoțional”

Vedeta a mărturisit că îi este ușor să țină postul, mai ales că preparatele din această perioadă se aseamănă cu cele pe care le consumă în mod obișnuit. Cu toate acestea, Sonia Trifan a subliniat că pentru ea postul înseamnă mult mai mult. Postul nu înseamnă doar să elimini carnea, ci să fim diferiți, să facem fapte bune, să renunțăm la vicii. Pe lângă carne, designerul de modă a reușit să renunțe și la pâine. 

Sonia Trifan: Mă simt extraordinar de bine. Am încercat încetul cu încetul să elimin mai multe alimente pe care le consider greșite pentru corpul nostru. Nu mai mănânc de foarte mult timp pâine, alimente care sunt extrem de bine gătite, preparate, prăjite. Încerc să fiu mai aproape de originile noastre.

Cu ce probleme s-a confruntat Sonia Trifan, după ce a renunțat la carne! Le recomandă tuturor să fie atenție la asta

Sonia Trifan a mărturisit că a ajuns să aibă și câteva probleme de sănătate. Persoanele care nu mănâncă carne trebuie să aibă grijă să nu ajungă să aibă deficit de Vitamina B12, fiind una dintre cele mai importante funcții ale organismului. Ea a mărturisit că a început să aibă câteva probleme de sănătate din acest motiv, iar dimineața se trezește cu degetele amorțite. Din fericire, a vorbit cu un specialist, iar situația nu este îngrijorătoare.

Ea le recomandă celor care vor să elimine carnea complet din alimentație să ia măsuri înainte și să se asigure că își iau suplimentele necesare, pentru a nu avea probleme de sănătate. 

Teo Trandafir: În carne se află Vitamina B12, care nu prea e secretată de organism. Ea trebuie înlocuită cu ceva. Tu cu ce ai înlocuit carnea, așa fel încât la analize, Vitamina B12 să îți iasă normal?

Sonia Trifan: Chiar pot să îți spun un mic secret al meu. Eu chiar am mici probleme de sănătate din acest punct de vedere. Dimineața când mă trezesc am degetele ușor amorțițe. Eliminând complet carnea, am mici probleme de sănătate. Am vorbit chiar de curând cu un nutriționist și mi-a zis că cei care își doresc să elimine complet carnea din alimentație.

În jur de 7-10 ani noi păstrăm aceste vitamine în continuare, după care noi trebuie să ne ajutăm corpul cu suplimente, cu tot ce poți să nu ajungi cum am ajuns eu.

Ilinca Vandici: Dar tu ai vorbit cu un doctor, ți-ai făcut analize înainte să iei decizia asta. Te-ai asigurat că corrul tău este pregătit pentru această schimbare, pentru că este un șoc.

Sonia Trifan: Așa este, dar acum 20 de ani era foarte greu să stai de vorbă cu specialiști, nutriționiști. Acum 18-20 de ani luai propriile decizii și făceai totul după ureche. Într-adevăr, acum este mult mai simplu, pentru că avem mulți specialiști care ne pot ajuta să preîntâmpinăm ceea ce eu acum trăiesc. Nu este o dramă, pentru că îmi iau suplimentele în fiecare zi.