Dana Roba a făcut noi declarații despre chinul prin care a trecut în noaptea în care a fost atacată de Daniel Balaciu, în emisiunea „Follow us!”, prezentată de Ilinca Vandici și Teo Trandafir, la Kanal D2. Vineri, 22 martie 2024, începe procesul de divorț, unde va fi partajul și custodia copiilor. Make-up artista a mărturisit că se luptă foarte tare pentru custodia fetițelor, care sunt încă traumatizate în urma celor întâmplate.

Citește și: Dana Roba, speriată de felul în care arată acum Daniel Balaciu! Noi detalii despre proces: „Face pe nebunul”

În cadrul emisiunii „Follow us!”, Dana Roba a dezvăluit că a reușit să vorbească recent cu fiicele ei, care au fost de față în momentul în care tatăl lor au început să o atace pe cea care le-a dat viață.

Cele două fete i-au recunoscut mamei lor că au fost foarte speriate și încă le este greu să vorbească despre acel moment.

Ilinca Vandici: Cum se simt fetițele în situația de față?

Dana Roba: Nu vor să vorbească. Am încercat eu într-o seară, după nouă luni, să vorbesc cu ele și să îmi explice ce s-a întâmplat.

Ele au fost de față și au început să îmi explice. Foarte greu. Cea mică mi-a spus: „Mami, eu am făcut pe mine când am văzut că tati îți dădea cu ciocanul în cap. Mi-a fost foarte frică”. Cealaltă, cea mare, mi-a spus: „M-am speriat foarte tare. Îmi tremurau picioarele”.

Teo Trandafir: Fetițele erau de față când soțul ți-a dat cu ciocanul în cap?

Dana Roba: Da, din păcate. Erau de față pentru că nu avea unde să le ducă la șapte dimineață. Mi-au povestit fetele tot. Mi-au spus: „A băgat toate hainele noastre în două plase, ne-a dus la sat, după el s-a întors singur”. Le-am întrebat ce le-a spus, după ce au întrebat unde este mama. „Bunica a spus că mama este la job și seara iese la restaurant, d-aia nu vine după voi”, iar eu mă zbăteam între viață și moarte.

Dana Roba și Ilinca Vandici au izbucnit în lacrimi, în direct: „Îmi cer scuze...” 

Dana Roba a oferit noi detalii și despre următoarea intervenție pe care ar urma să o aibă, aceea de reconstrucție a craniului. Deși este o operație de care are nevoie, Dana Roba a mărturisit că își dorește să găsească un doctor care îi poate face această intervenție fără a îi tăia părul.

Make-up artista a mărturisit, printre lacrimi, că nu își mai dorește ca fiicele ei să o vadă cheală, fiind o traumă pentru ele. Mai mult decât atât, una dintre fiice s-a oferit să își tundă părul pentru a îi da mamei sale, după ce a văzut-o prima dată fără păr. În acel moment, Ilinca Vandici a izbucnit în lacrimi, fiind de-a dreptul emoționată de momentele dificile prin care fiicele Danei Roba au trecut în ultimele luni. 

Ilinca Vandici: Mă gândesc că vrei să îți faci o operație de reconstruire a craniului?

Dana Roba: Da, ar trebui să îmi fac o operație. Aștept să se termine procesul și să îmi găsesc un medic în Turcia, care nu îmi taie părul. Medicii din Timișoara mi-au oferit această operație, mi-au recomandat să mă operez, doar că mă tund cheală din nou. Eu nu pot ca copiii mei să mai treacă prin trauma asta. Când am fost ultima dată să mă operez, fetele mi-au spus: „Mamă, dar tu când vii înapoi, vii cheală iar?”. Le-am zis că nu o să mă mai vadă cheală niciodată. Fetița mea are părul lung și mi-a zis, când am venit cheală: „Mamă, pot să tai din părul meu să îți pun și ție”.

Teo Trandafir: Spune-mi, te rog, te duci la psiholog în momentul ăsta? Singură nu știu dacă poți să treci peste tragedia prin care ai trecu. 

Dana Roba: Nu, nu mă duc. Consider că am avut și am cel mai bun psiholog, pe Dumnezeu, care a fost cu mine. Faptul că copiii mei sunt bine. Consider că există femei mai traumatizate și au nevoie de asta. În fiecare dimineață, când suntem în drum spre școală, în timp ce conduc le spun la fete să se roagă după mine.

Ilinca Vandici: Îmi cer scuze, m-am mega emoționat și eu. Te-am văzut și te-am urmărit, vorbeai foarte des despre Dumnezeu și relația cu El. În clipele alea și după ce s-a întâmplat nenorocirea, până să se întoarcă el acasă, cred că asta te-a ținut în viață.

Dana Roba: Da, asta le spun la toate fetele care îmi calcă mie pragul. Eu dacă nu îl aveam pe Dumnezeu nu mai eram în viață. Sunt femei care au primit un pumn de la bărbat și au murit.