România este fără îndoială țara tuturor posibilităților. Fugarul Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, nu doar că nu își execută pedeapsa, ci va primi mai mulți bani de la statul român. Fostul primar a câștigat procesul pentru pensie specială.   

Fostul edil nu a apucat să își încheie al doilea mandat de senator, dar se alege cu 500 de euro în plus la pensie

„Fostul primar al Capitalei a fugit din România pentru a scăpa de o condamnare de 10 ani și 8 luni de închisoare, primită într-un dosar de corupție. Acum, Sorin Oprescu se află în Grecia, iar autoritățile de acolo refuză să îl extrădeze. Cu toate acestea, el a câștigat procesul pentru pensia specială. Împreună cu alți 95 de foști aleși, au dat în judecată Senatul și Camera Deputaților și au solicitat repunerea în plată a pensiilor speciale, chiar dacă Sorin Oprescu nu a apucat să își încheie al doilea mandat de senator.

Astfel, el își va adăuga încă 500 de euro la pensia de 3000 de euro pe care o încasează deja lunar.

În urmă cu doi ani, fostul primar al Capitalei  a fost condamnat definitiv pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu. În acel dosar, Oprescu este acuzat că a primit de la fostul director al Administrației cimitirelor suma de 25 de mii de euro, banii care ar proveni din acte de corupție.

Fostul primar a plecat din țară înainte de a fi pronunțată sentința, a fost localizat în Grecia, unde apoi a fost lăsat în libertate contra unei cauțiuni de 5000 de euro”, a transmis Silvia Cseh, corespondent Kanal D.